ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο»

Σκουρλέτης: Λαϊκή συμμετοχή στους ΟΤΑ, δημοκρατία στα Σώματα Ασφαλείας

«Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο... η δική μας κυβέρνηση αναμετράται με τα προβλήματα, είπαμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πάνος Σκουρλέτης παραλαμβάνοντας το υπουργείο Εσωτερικών.

«Σου δίνουμε, κ. υπουργέ, καλή προίκα. Οκτώ νομοσχέδια και ένα στικάκι» είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, παραδίδοντας το υπουργείο Εσωτερικών στον Πάνο Σκουρλέτη.

Ο απερχόμενος υπουργός αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου με στόχο τη σταδιακή δημοσιονομική αποκατάσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εανε ειδική αναφορά στην προσπάθεια του υπουργείου Εσωτερικών και τη διαβούλευση που είχε με το σύνολο των δημάρχων της χώρας και πρόσθεσε πως εξασφαλίστηκαν περισσότερα από 300 εκατομμύρια για τα ληξιπρόθεσμα των δήμων.

«Θα κάνουμε τα πάντα ο όρος καλή δουλειά να έχει πραγματικό νόημα» τόνισε ο νέος υπουργός Εσωτερικών και αναφέρθηκε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σημειώνοντας ότι πρέπει να είναι ένας λαϊκός αυτόνομος συμμετοχικός θεσμός, να διαπνέεται από περισσότερη δημοκρατία και να απελευθερώνει τις κοινωνικές δυνάμεις».

Ο κ. Σκουρλέτης, έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για «περισσότερη δημοκρατία όχι μόνο στους δήμους αλλά και στα Σώματα Ασφαλείας». Και υπογράμμισε: «Καλούμαστε να απαντήσουμε στη δύσκολη εξίσωση, τα σώματα ασφαλείας να κάνουν τη δουλειά τους και να σέβονται τα δικαιώματα των πολιτών».

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Mνήμων 15:45 07/11/2016

    Άλλο ένα θύμα του Δεν Πληρώνω»:
    Πίστεψε στη μπαρουφολογία του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα του ζητούν €22.000
    =============================
    Θυμάστε το κίνημα «Δεν Πληρώνω», το οποίο υποστήριζε με όλες τις δυνάμεις του ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση;
    Ο Γιώργος Θεοφάνους ήταν ένας από εκείνους τους πολίτες, οι οποίοι πίστεψαν πως ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη του κυβερνώντος – πλέον – κόμματος, θα έμεναν πιστοί στα λεγόμενά τους.

    Τα πράγματα όμως, δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενε.
    Ένα χρόνο μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ο μέχρι πρότινος συμβασιούχος αρχαιολόγος και νυν άνεργος, καλείται να πληρώσει 22.000 ευρώ στην εφορία, για μη καταβολή διοδίων ύψους 420 ευρώ!
    Το απίστευτο αυτό πρόστιμο πρέπει να πληρώσει για τις 130 φορές που πέρασε από τα διόδια Πολυμύλου, στην Εγνατία Οδό, από το 2013 έως τα μέσα του 2015.

    Όπως αναφέρεται στην ειδοποίηση της εφορίας, θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 8.500 ευρώ μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα, ενώ συνολικά θα πληρώσει 22.000 ευρώ, με τα περαιτέρω πρόστιμα και τις προσαυξήσεις για το διάστημα αυτό.
    Σε δηλώσεις του στο MEGA, ο υποστηρικτής στου κινήματος «Δεν Πληρώνω», απευθύνει κραυγή αγωνίας, λέγοντας ότι κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του και ότι, όντας, άνεργος, δεν έχει τρόπο να ανταποκριθεί στο ποσό αυτό.

  2. Π .Σκουρλέτης:
    =============
    Καθημερινής χρήσης αντικείμενα οι αντιασφυξιογόνες μάσκες , τα άδεια μπουκάλια και τα ξύλινα κοντάρια….
    «Δεν υπάρχει πανεπιστημιακό κίνημα γι΄αυτό δεν μπορούν να προστατευτούν οι σχολές από το παρεμπόριο»

    Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η άποψη του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνου Σκουρλέτη ο οποίος μιλώντας την Τετάρτη στο ραδιόφωνο του Alpha χαρακτήρισε αντικείμενα καθημερινής χρήσης που υπάρχουν στο σπίτι καθενός τις αντιασφυξιογόνες μάσκες, τα ξύλινα κοντάρια και τα εκατοντάδες άδεια μπουκάλια που βρέθηκαν από την Αστυνομία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ).

    Ο κ. Σκουρλέτης εμμένοντας στην άποψη του ΣΥΡΙΖΑ ότι η αστυνομική επιχείρηση που έγινε την περασμένη Παρασκευή στην πρώην ΑΣΟΕΕ ήταν επιχείρηση κατάλυσης του πανεπιστημιακού ασύλου και παρεμπόδισης της εύρυθμης λειτουργίας του πανεπιστημίου υποστήριξε ότι η αστυνομία είχε στόχο τα γραφεία των νεολαιών που βρίσκονται στο κτίριο της Σχολής. .

    Υποστήριξε μάλιστα ότι όσα βρέθηκαν εντός του ιδρύματος «είναι πράγματα που υπάρχουν στο σπίτι του καθενός μας και όλα αυτά που είπαν για μπουκάλια και δήθεν μηχανισμούς είναι κουραφέξαλα».

    Ο κ> Σκουρλέτης δεν είχε τίποτα όμως να απαντήσει στην ερώτηση σχετικά με τα εκατοντάδες είδη μαϊμούδες που βρέθηκαν εντός της σχολής από το παρεμπόριο που αναπτύσσεται γύρω από αυτήν και μίλησε αόριστα περί αυτοπροστασίας των πανεπιστημιακών χώρων από το ίδιο το πανεπιστημιακό κίνημα, το οποίο όμως κατά τον κύριο εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν υπάρχει σήμερα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.