Neo

Θεοχαρόπουλος: Σοκ η εκλογή Τραμπ

Δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάση Θεοχαρόπουλου: “Το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών αποτελεί ένα σοκ!”
Η σημερινή ημέρα αποτελεί ένα σοκ για όλους όσοι παλεύουμε για τις βασικές δημοκρατικές κατακτήσεις και είμαστε σταθερά απέναντι στην μισαλλοδοξία, το ρατσισμό και την ξενοφοβία. Η ελπίδα που έφερε ο Μπάρακ Ομπάμα μεταβάλλεται με τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ σε ανησυχία για όλο τον πλανήτη. Δεν πρόκειται για την παραδοσιακή εναλλαγή μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων. Πρόκειται για διαφορετικούς κόσμους!
Μετά το Brexit…έρχεται τώρα η νίκη του Τραμπ! Η επικράτησή του είναι ένας ακόμη κρίκος στην ογκούμενη αμφισβήτηση του πολιτικού στάτους κβο από μεγάλες κοινωνικές ομάδες σε διάφορες περιοχές του πλανήτη εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των ανισοτήτων και της φτωχοποίησης ολοένα και μεγαλύτερου τμήματος του πληθυσμού. Η τάση αντισυστημικότητας επεκτείνεται. Αυτή την τάση δεν μπορούμε να την αγνοούμε, αλλά καλούμαστε οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις να δώσουμε άμεσα απαντήσεις.
Η αλλαγή πολιτικών σε παγκόσμιο επίπεδο είναι τώρα περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Με στόχο την άρση των ανισοτήτων, την κοινωνική συνοχή, την μείωση της ανεργίας και της φτώχειας. Με απαντήσεις σε κορυφαίες προκλήσεις όπως το προσφυγικό που απειλεί να ανατρέψει παραδοσιακές ισορροπίες. Να σταματήσουν οι πολιτικές δυνάμεις να είναι αποκομμένες από τις κοινωνίες και τα προβλήματα τους.
Οι ΗΠΑ και ολόκληρος ο κόσμος πρέπει να αντιμετωπίσουν το αποτέλεσμα με ψυχραιμία. Οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο αλλά κυρίως οι κοινωνίες πρέπει να είναι σε εγρήγορση με στόχο την προάσπιση των ελευθεριών, των δημοκρατικών κεκτημένων.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. freeman 18:08 09/11/2016

    Το 1945 η Αχανής Μεσαία Αμερικανική τάξη στήριξε την Δημοκρατία για να νικήσει τον Εθνικοσοσιαλισμό . . . το 1990 η Δημοκρατία νίκησε το αντίπαλο δέος του Σταλινοσοσιαλισμού. . . το 1990 μέχρι το 2016 η Μεσαιοταξική Δημοκρατία υποτάχθηκε σιωπηρά στην Ελιτίστικη Χρηματοπιστωτική Οικονομία . . . το 2016 στην μάχη της υποταγμένης Δημοκρατίας με τον Λαικιστικό ΝεοΟλοκληρωτισμό οι Πολίτες της ΔΕΝ την υπερασπίστηκαν καθώς είχαν μετατραπεί σε Καταναλωτές και μάλιστα με ραγδαία μειούμενη καταναλωτική Ικανότητα . . .
    Η Δημοκρατία χτυπήθηκε στην Δομική Αχχίλειο Πτέρνα της , την Διαδικτυακή Ελευθερία-Ασυδοσία διακίνησης των πιο ψεκασμένων Ιδεών . Η γενιά που όταν γεννήθηκε οι γονείς της το ανέβασαν-γνωστοποίησαν μέσω facebook & twitter , πολιτικοποιείται βασιζόμενη στις πλειοψηφίες των » like» , ανεπηρέαστη από τα παραδοσιακά-συμβατικά Έντυπα & Τηλεοπτικά ΜΜΕ .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.