ΚΟΣΜΟΣ

Προτιμούσαν τα ιδιωτικά σχολεία

Σούπερ μάρκετ κατηγορείται για μεροληπτική στάση υπέρ μαθητών στην Σκωτία

Στο στόχαστρο βρίσκεται η γνωστή αλυσίδα καταστημάτων Tesco με έδρα το Εδιμβούργο, μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τις οποίες φαίνεται ότι κρατά μεροληπτική στάση υπέρ των μαθητών των ιδιωτικών σχολείων.
tesco_Shop

Συγκεκριμένα καταγγέλθηκε ότι τα παιδιά που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία εισέρχονται ελεύθερα στο πολυκατάστημα σε αντίθεση με τους μαθητές των δημόσιων, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν σε μία ατέλειωτη ουρά.

Το θέμα στην επιφάνεια έφερε το tweet ενός πατέρα ο οποίος έγραψε: «Η εταιρεία Tesco αναγκάζει άλλα παιδιά να περιμένουν έξω, ενώ άλλα μπαίνουν κατευθείαν. Τα πρώτα φοιτούν σε δημόσιο σχολείο ενώ τα δεύτερα σε ιδιωτικό. Ποια παιδιά θα αναγκαστούν να περιμένουν;».

Ο ίδιος μάλιστα μιλώντας στην εφημερίδα The Guardian ανέφερε: «Κάθε μέρα ο γιος μου καλείται να περιμένει σε μία ατέλειωτη ουρά. Δεν παραπονιέται, αλλά αυτό τον απογοητεύει, γι αυτό το λόγο αποφασίσαμε πως πρέπει να κάνουμε κάτι».

Το πολυκατάστημα που αποτελεί πόλο έλξης των μαθητών κατά τα σχολικά διαλείμματα, μέσω του υπευθύνου του απάντησε ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει επειδή «τα παιδιά των ιδιωτικών σχολείων είναι λιγότερα στον αριθμό και αυτό διευκολύνει την κατάσταση».

Η απάντηση αυτή δεν φάνηκε ωστόσο να ικανοποιεί τον πατέρα του μαθητή, ο οποίος εξακολουθεί να κάνει λόγο για διάκριση.

Λόγω των διαστάσεων που πήρε το θέμα ο εκπρόσωπος τύπου της Tesco αναγκάστηκε να τοποθετηθεί αναφέροντας σε επίσημη δήλωσή του: «Ο ισχυρισμός αυτός είναι εντελώς αναληθής! Δεν έχει γίνει ποτέ διάκριση ανάμεσα σε μαθητές ιδιωτικών και δημόσιων σχολείων».

Για την ιστορία πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εταιρία βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορίες περί διακρίσεων. Νωρίτερα τον ίδιο χρόνο ένας νεαρός μιγάς  κατηγόρησε ανοιχτά την εταιρία για διάκριση, εξαιτίας ενός περιστατικού που έλαβε χώρα σε υποκατάστημα της  στο δυτικό Λονδίνο. Το αγόρι ισχυρίστηκε ότι ο υπεύθυνος του καταστήματος τον άρπαξε από το χέρι και τον οδήγησε στο πίσω δωμάτιο όπου τον έψαξαν δύο άτομα. Όταν δεν βρήκαν τίποτα τον άφησαν ελεύθερο χωρίς ωστόσο να του εξηγήσουν το λόγο που τον σταμάτησαν. Μάλιστα για το περιστατικό αυτό το αγόρι δικαιώθηκε λαμβάνοντας το ποσό των 3,000 λιρών Αγγλίας ως αποζημίωση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.