ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από τις εισαγγελικές αρχές

Στη Βουλή δικογραφίες για Ξανθό, Πολάκη και Βαρουφάκη

Στη Βουλή διαβιβάζονται τρεις δικογραφίες από τις εισαγγελικές αρχές που αφορούν σε πράξεις ή παραλείψεις πολιτικών προσώπων.

Οι δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί αφορούν τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και τον τέως υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Στην πρώτη περίπτωση δύο κάτοικοι της Κοζάνης έχουν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά τόσο κατά του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού όσο και κατά του κ. Πολάκη για τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στην λειτουργία των κρατικών νοσοκομείων της πόλης τους, με αποτέλεσμα να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η υγεία των ασθενών.

Η δεύτερη δικογραφία αφορά μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει ο τέως αναπληρωτής υπουργός
Υγείας Μάριος Σαλμάς σε βάρος του κ. Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμηση, λόγω των δηλώσεων του. Ο κ Πολάκης στις επίμαχες δηλώσεις του είχε πει, μεταξύ των άλλων, ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας επί κυβέρνησης ΝΔ ορίστηκε υψηλή αμοιβή για ορθοπεδική εξέταση με μηχάνημα που στην Ελλάδα διαθέτει μόνο ο κ. Σαλμάς.

Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας υποστηρίζει ότι τα όσα ανέφερε ο κ. Πολάκης είναι ανυπόστατα, συκοφαντικά, ψευδή, κ.λπ. Η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή προκειμένου να κριθεί εάν θα
αρθεί ή όχι η ασυλίας του κ. Πολάκη.

Η τρίτη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή προκειμένου να κριθεί εάν θα κινηθεί ή όχι η διαδικασία περί ευθύνης υπουργών, αφορά τον κ. Βαρουφάκη. Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη ύστερα από αναφορά που είχε καταθέσει πολίτης σε βάρος του κ. Βαρουφάκη για τον αδίκημα της εσχάτης προδοσίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.