ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνούν Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι

Στηρίζουν την προσπάθεια λύσης του Κυπριακού

genimata

Μπορεί να μην κατάφεραν να συμφωνήσουν σε συμπόρευση, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι όμως, φέρονται έτοιμοι να βάλουν πλάτη σε μία απόφαση της κυβέρνησης να στηρίξει την πρωτοβουλία του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη για επίλυση του Κυπριακού. Για την ακρίβεια, καλούν την κυβέρνηση να πράξει προς αυτή την κατεύθυνση, θυμίζοντας την πάγια θέση της Ελλάδα, ότι η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαρίσταται…
«Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα την προσπάθεια εξεύρεσης δίκαιης λύσης για το Κυπριακό στη βάση των αρχών του ΟΗΕ και του κεκτημένου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στηρίζουμε σταθερά την προσπάθεια του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και την συνεργασία του με τις Ηγεσίες των πολιτικών δυνάμεων της Κύπρου για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων το ταχύτερο δυνατό», δήλωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, καλώντας την Τουρκοκυπριακή Κοινότητα και την Τουρκία να εγκαταλείψουν την αδιάλλακτη στάση τους και να συμβάλουν εποικοδομητικά στον διάλογο.
Σε δηλώσεις της η ίδια, υπενθύμισε με νόημα την πάγια αρχή της χώρας μας ότι «η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα σταθερά στηρίζει τις υπεύθυνες αποφάσεις της Λευκωσίας».
Να μην φοβηθούν το πολιτικό κόστος και να στηρίξουν τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού ζητά από τους κυβερνώντες και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και το Ποτάμι, εν μέσω δημοσιευμάτων που θέλουν την στάση της Αθήνας ως ανασταλτικό παράγοντα στην επίλυση του διεθνούς προβλήματος.
«Το Κυπριακό πρέπει να λυθεί τώρα στην βάση της διζωνικής δικοινοτικής Ομοσπονδίας», λένε στη Σεβαστουπόλεως, βέβαιοι πως κάθε καθυστέρηση και πολύ περισσότερο ένα ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις θα οδηγήσει σε περαιτέρω εδραίωση της de facto διχοτόμησης ενώ και οι διεθνείς συσχετισμοί με την ανάληψη της Διοίκησης Τραμπ θα επιδεινωθούν. «Στηρίζουμε την απόφαση του Προέδρου Αναστασιάδη να συνεχίσει την προσπάθεια με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί», λένε, τονίζοντας πως η υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης προς αυτή την κατεύθυνση είναι απαραίτητη. Παρατηρώντας, ωστόσο, πως ορισμένες παρεμβάσεις του υπουργού Εξωτερικών το τελευταίο διάστημα λειτούργησαν προς την αντίθετη κατεύθυνση, καλούν το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου της χώρας «με σύνεση, ρεαλισμό και υπερβαίνοντας την ολέθρια αντίληψη περί πολιτικού κόστους να στηρίξουν την προσπάθεια του προέδρου Αναστασιάδη και των άλλων αρχηγών της Μεγαλονήσου».
Στο ίδιο μήκος κύματος με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, δε, θυμίζουν «κοιτώντας» προς το Μέγαρο Μαξίμου ότι πάγια θέση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων ήταν ότι «η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάς συμπαρίσταται»…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.