ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H Διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ

Λευκός καπνός για το ΕΣΡ με πρόεδρο τον Αθανάσιο Κουτρομάνο (Live)

Με τη συμφωνία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στο πρόσωπο του κ.Αθανάσιου Κουτρομάνου για τη θέση του προέδρου και του Ροδόλφου Μορώνη ως αντιπροέδρου του ΕΣΡ άνοιξε ο δρόμος για τη συγκρότηση του Συμβουλίου.
voutsisgios

Στο ΕΣΡ θα μετέχουν οι:

Πόπη Διαμαντάκου,
Βασίλης Καραποστόλης,
Νίκος Κιάος,
Γιώργος Πλειός,
Λίλιαν Μήτρου,
Δήμητρα Παπαδοπούλου,
και ο Γιώργος Σαριδάκης.

Με την επισήμανση του πολιτικού γεγονότος της αποδοχής από την κυβερνητική πλειοψηφία ξεκίνησε εκ νέου, μετά τη σύντομη διακοπή, η διάσκεψη των προέδρων για το ΕΣΡ, από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Όπως είπε, η πρόταση που γίνεται και για άλλα πρόσωπα μεγάλου κύρους, όπως για τον Μιχάλη Σταθόπουλο και ο δικός μας χώρος έχει διαχρονικά εκτίμηση και μιλώντας για τον κ.Σταθόπουλο δεν υπάρχει ίχνος απόρριψης. Θα επιμείνω στην πρόταση για τον κ.Κουτρομάνο.Προχωράμε με διάθεση συνεννόησης για τα πρόσωπα. Όλα τα πρόσωπα είναι δημόσια πρόσωπα που έχουν εκτεθεί με τις απόψεις τους, τις συμπεριφορές τους, τις αντιπαραθέσεις τους.
Για τις 4 μετά το μεσημέρι μετατέθηκε η 6η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Η Διάσκεψη επρόκειτο να ξεκινήσει στις 3 μετά το μεσημέρι, αλλά όπως σημείωναν συνεργάτες του προέδρου της Βουλής, κρίθηκε αναγκαίο να μετατεθεί για μια ώρα αργότερα, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις που γίνονται, με στόχο την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης. Σημειώνεται ότι πηγές του προέδρου της Βουλής σημείωναν νωρίτερα, ότι η σημερινή θα είναι η τελευταία Διάσκεψη με αντικείμενο τη συγκρότηση ΕΣΡ και δεν θα επαναληφθεί η προσπάθεια αν αποδειχθεί και σήμερα άκαρπη.

Με ανακεφαλαίωση των όσων έχουν προηγηθεί στις διασκέψεις των προέδρων της Βουλής στην προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ ξεκίνησε την ομιλία του στην έκτη διάσκεψη, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Ο κ.Βούτσης έκανε ειδική αναφορά -χωρίς να τον αναφέρει ονομαστικά- στον κ.Κουτρομάνο που αποτελεί πρόταση της ΝΔ, αλλά και στον κ.Βασίλη Μουλόπουλο, λέγοντας ότι έχει πλέον διαμορφωθεί μία πρόταση που κατατίθεται, πλέον, στη διάσκεψη των προέδρων, σημειώνοντας ότι από την πλευρά του, προσήλθε με διάθεση «να είναι η σημερινή η τελευταία διάσκεψη» και να προχωρήσει η συγκρότηση του νέου ΕΣΡ, ώστε πολύ γρήγορα να προχωρήσει και η διαδικασία για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Για το θέμα του αριθμού των αδειών, σημείωσε ο κ.Βούτσης, το ΕΣΡ είναι αποκλειστικά αρμόδιο για τη διεξαγωγή διαγωνισμού.

Διαβάστε: Έκτη και… τελευταία ευκαιρία για ΕΣΡ
Δείτε ζωντανά τη διάσκεψη:

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.