LIFESTYLE

Τιμά τη φωτογραφία μόδας με σειρά εκδηλώσεων

Στο Μιλάνο το πρώτο Photo Vogue Festival

Το Μιλάνο τιμά τη φωτογραφία μόδας με σειρά εκδηλώσεων και επιδείξεων σε συνεργασία με το περιοδικό Vogue Italia, το οποίο εδώ και 50 χρόνια καταγράφει την εξέλιξη και τις επαναστάσεις στο ντύσιμο. Το πρώτο διεθνές Photo Vogue Festival διοργανώνεται στην ιταλική μητρόπολη της μόδας, υπό την αιγίδα της δημοτικής αρχής, από τις 22 έως τις 30 Νοεμβρίου.
Περιλαμβάνει μονογραφική έκθεση στο Βασιλικό Ανάκτορο του Μιλάνου αφιερωμένη στην Ιταλίδα καλλιτέχνιδα που ζει στις ΗΠΑ, Βανέσα Μπίκροφτ με σπάνιες Polaroid και γλυπτά. Στον πολυχώρο Base Milano φιλοξενούνται οι ομαδικές εκθέσεις «The Female gaze» (Το γυναικείο βλέμμα) και «Photo vogue/in Fashion». Η πρώτη είναι μια έκθεση αφιερωμένη σε γυναίκες φωτογράφους που έφεραν την επανάσταση με τον τρόπο που παρουσιάζουν το σώμα και τη γυναικεία σεξουαλικότητα στη φωτογραφία μόδας.
Η διεθνής φωτογραφική σκηνή χαρακτηρίζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ από ποικιλία και πλουραλισμό κυρίως χάρη στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία γκρέμισαν κάθε εμπόδιο μεταξύ των καλλιτεχνών και του δυνητικού κοινού τους. Ωστόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιβάλλεται νέου είδους λογοκρισία στις φωτογραφίες γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις και οδήγησε τους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν έργα που εξερευνούν τη σεξουαλικότητα και παρόμοια θέματα, αναφέρουν οι διοργανωτές της έκθεσης και του Φεστιβάλ.
Η δεύτερη είναι μία παρουσίαση επιλεγμένων φωτογραφιών από την πρωτοβουλία ανίχνευσης φωτογραφικών ταλέντων μέσω της πλατφόρμας Photo Vogue.Συναντήσεις και συνέδρια και πολλές άλλες φωτογραφικές εκθέσεις πλαισιώνουν ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα για τον κόσμο της φωτογραφίας μόδας, που συνήθως θεωρείται κλειστός και απρόσιτος.
Στο πρώτο Φεστιβάλ Φωτογραφίας της Vogue παρουσιάζονται επίσης φωτογραφικά έργα των Τζιαν Πάολο Μπαρμπιέρι, Τζόρτζιο Αρμάνι, Κρίστοφερ Λους, Ρόμπερντ Φρανκ, Ταλία Τσεκρίτ, Φεντερίκο Πατελάνι και πολλών άλλων εκπροσώπων της φωτογραφικής τέχνης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.