Neo

Στου κουφού την πόρτα…

Τον τρόπο με τον οποίο αντελήφθησαν την επίσκεψη και τα λόγια του Μπάρακ Ομπάμα στην ελληνική πολιτική σκηνή, σχολιάζει με μία παροιμία ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου, Γιώργος Πεταλωτής.
petalotis

«Η κυβερνητική ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και προεδρική εκπροσώπηση πραγματική ελληνική τραγωδία σε διεθνή απευθείας μετάδοση. Η ΝΔ το μόνο που βρήκε να προβάλει ως ενδιαφέρον είναι το "Zito I Hellas". Κάποιοι της πολύπαθης Κεντροαριστεράς , προφανώς με αδυναμία επεξεργασίας , σχολίασαν χθες τηλεοπτικώς για την έλευση Ομπάμα "δεν υπάρχουν Μεσσίες"», γράφει σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο, για να συμπεράνει τι γίνεται ότι η πλέον προοδευτική ατζέντα στην παγκόσμια πολιτική σκηνή προβάλλεται στη χώρα σου κι εσύ είσαι βαθιά νυχτωμένος. «Στου κουφού την πόρτα…», γράφει. Το «όσο θέλεις βρόντα» είναι στα ευκόλως εννοούμενα που παραλείπονται…

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. freeman 13:57 17/11/2016

  Κάθεσαι εσύ τώρα και διαβάζεις τα ρεπορτάζ των αμερικανικών εφημερίδων για την ομιλία Ομπάμα στην Αθήνα και ρεμβάζεις με τα περί «δημοκρατίας», «πολιτών» και «αναγκαιότητας της παγκοσμιοποίησης». Κι εκεί που έχεις φτάσει στην “Washnigton Post”, ανακαλύπτεις πως ότι και να συμβαίνει, ότι και να τρέχει, ότι και να διαδραματίζεται πάντοτε κατορθώνει ο Γιώργος Παπανδρέου να τρουπώνει στα media των ΗΠΑ.
  Διαβάζουμε στην ανταπόκριση της Juliet Eilperin:
  «Σε ένα mail που απέστειλε την περασμένη εβδομάδα ο Γιώργος Παπανδρέου, πρωθυπουργός της Ελλάδας από το 2009 ως το 2011, σημείωσε ότι ήταν αναγκαίο για τον Ομπάμα να αναδείξει πως θα “εξανθρωπίσουμε” και θα “εκδημοκρατίσουμε” την παγκοσμιοποίηση για να αφοπλίσουμε τις “διχαστικές πολιτικές του φόβου” που κερδίζουν έδαφος ανά την υφήλιο.»
  Και συνέχισε ο Γιώργος Παπανδρέου στο mail του:
  «Όταν η παγκοσμιοποίηση δεν νοιάζεται για όσους έγιναν φτωχότεροι, για τους πολίτες της μεσαίας τάξης που απώλεσαν τις προοπτικές μιας καλύτερης ζωής, για όσους ταλαιπωρούνται με τις νέες τεχνολογίες και φοβούνται ότι θα χάσουν τις δουλειές τους, για όσους αισθάνονται αβοήθητοι όταν έρχονται αντιμέτωποι με τις ραγδαίες οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις ή για τόσους και τόσους που δεν βλέπουν την παγκόσμια κοινότητα ενωμένη κόντρα στην κλιματική αλλαγή, για όσους αισθάνονται ότι οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, τότε δεν πρόκειται να πάει πουθενά.»
  Όπως πρόσθεσε μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργός, η ιδέα για την επίσκεψη Ομπάμα ήταν δική του, καθώς του είχε απευθύνει σχετική πρόσκληση πριν από έξι χρόνια:
  «Εκείνη την εποχή μου είχε απαντήσει ότι θα ήθελε να πάρει μαζί στην Ελλάδα τις δύο όμορφες κόρες του, για μια βόλτα με γαϊδουράκια σε ένα νησί. Η πρόσκληση εξακολουθεί να ισχύει.»
  Για αυτό το περιεχόμενο Ομιλίας Ομπάμα //μύριζε// Γ.Παπανδρέου σε ομιλίες του σε φόρα του Εξωτερικού , απλά ο Ομπάμα είναι πολύ καλύτερος ρήτορας .

  • Δεν ειναι καθόλου τυχαίο οτι η επίδρασης των πολιτικών που ακολουθήθηκαν στην περίοδο πρωθυπουργίας του Γιώργου Πάπανδρέουστην Ελλαδα το 2009 –2011 είχε ενεργοποιήσει προς το καλύτερο πολλές προοδευτικές δυνάμεις στην κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα .
   Ίσως ειναι και η συνεχής επίρροια που εξασκεί η Σοσιαλιστική Διεθνής στους Δημοκρατικούς πολιτικούς των ΗΠΑ.
   Σε κάποια σημεία , και το ιδιο με μας στην μεγάλη αυτή χώρα οι θεςμοί δοκιμάζονται.
   Είναι όμως τόσο ισχυροί οι θεσμοί της Δημοκρατίας και το Συνταγμα των ΗΠΑ, που παρά την την εκλογή (λογω του συστήματος των εκλεκτόρων ) ενός δημοκόπου δισεκατομυριούχου σαν το νεοεκλεγέντα πρόεδρο Τραμπ, τον οποίο θα τον συγκρατήσουν από το να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε ρατσιστική και απομονωτική πολιτική διακήρυττε προεκλογικά.
   Ηδη , άρχησε να συμαζευεται , όπως του πρότεινε ο αποχωρών πρόεδρος Ομπάμα.
   Ειμαι εδω για ενα διάςτημα και τα βλέπω αυτά , καθώς βλέπω ειδικά στην Καλιφορνια οτι οι οπλίτες , ενεργοί και πληροφορημένοι σωστά δεν θα ανεχθούν παρεκτροπες´ από το Συνταγμά τους .
   Να μια μικρή γεύση απο την ταμπέλα έξω απο ενα καφέ στο Berkeley :

   https://www.dropbox.com/s/mqh9odjdo5vcalp/IMG_6675.JPG?dl=0

   Γιά δε τον ιδιο τον Γιώργο Παπανδρέου η προοδευτική κοινωνία της περιοχής εδώ εχει την πιό Καλή εντύπωση και γνώμη .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.