ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκληρή κριτική για τη στάση των εταίρων και τις απειλές Grexit

Στουρνάρας: Μέτρα για το χρέος τώρα!

Την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων, την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, την εξειδίκευση των μέτρων για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του δημόσιο χρέους αλλά και σκληρή κριτική στους εταίρους άσκησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.
st

Μιλώντας στην Ευρω-αραβική Σύνοδο «Εταίροι για την Ανάπτυξη», ο κ. Στουρνάρας προειδοποίησε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν κίνδυνοι εξωτερικοί (όπως η επιλογή μίας αυστηρής εκδοχής του Brexit, το μεταναστευτικό κ.α.) αλλά και εσωτερικοί για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τυχόν καθυστερήσεις στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων που προβλέπονται στο πρόγραμμα.

Ο Γ. Στουρνάρας αναφέρθηκε στην μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή τα τελευταία έξι χρόνια ασκώντας αυστηρή κριτική στους εταίρους: «σε κάθε καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση, ακόμη και για τεχνικά ζητήματα, ορισμένοι από τους εταίρους επέσειαν ως απειλή τον κίνδυνο εξόδου της χώρας από το ευρώ, με ανάλογες επιπτώσεις στο κλίμα που επικρατούσε στις αγορές, επέτειναν την αβεβαιότητα και επηρέασαν αρνητικά το οικονομικό κλίμα στη χώρα».

Για να αντιμετωπιστούν οι παραπάνω κίνδυνοι, ο διοικητής τη ΤτΕ υπογράμμισε την ανάγκη επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων, την αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, την αντιμετώπιση του προβλήματος του υψηλού δημόσιου χρέους και την χαλάρωση και τελικά κατάργηση των περιορισμών που απομένουν στην κίνηση κεφαλαίων.

Τόνισε ακόμη ότι η οικονομική προσαρμογή και οι διαρθρωτικές βελτιώσεις που επιτεύχθηκαν την τελευταία εξαετία έχουν καταστήσει την Ελλάδα πιο φιλική προς το επιχειρείν και έχουν δημιουργήσει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες, ειδικότερα για όσους θα επενδύσουν νωρίς στην ελληνική οικονομία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.