ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σβίγκου: Το σαμποτάζ της ΝΔ για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου απέτυχε

«Τελικά μετά και από την αναδίπλωση της ΝΔ, η οποία κατέστη αναγκαστική λόγω του ότι απομονώθηκε μέσα στη διάσκεψη των προέδρων, αφού ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ τήρησαν μια στάση θεσμικής υπευθυνότητας, έστω και στην ύστατη στιγμή λοιπόν μετά την υποχώρηση αυτή κατέστη δυνατή η συναίνεση στη διάσκεψη των προέδρων» είπε στα  «Παραπολιτικά 90,1 FM», η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
svigou

Νομίζω ότι πρέπει να ξεπεράσουμε τους πανηγυρισμούς και να δούμε την ουσία. Η ουσία είναι ότι με καθυστέρηση μεγάλη, αλλά «κάλλιο αργά παρά ποτέ», συγκροτείται επιτέλους ΕΣΡ.

Αυτοί που οφείλουν να θεωρούν εαυτούς «δικαιωμένους» είναι εκείνοι οι οποίοι από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν να συγκροτηθεί ΕΣΡ. Να θυμίσω ότι πριν από 11-12 μήνες, που έγινε η πρώτη προσπάθεια συγκρότησης ΕΣΡ, ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε κλειστές τις πόρτες της συναίνεσης από τη ΝΔ. Συνεχίσαμε και το επόμενο διάστημα και αφού δεν ήταν δυνατή η συναίνεση και αφού η ΝΔ είχε δηλώσει σε όλους τους τόνους –να θυμηθούμε και τον κ. Τραγάκη που έλεγε ότι «όποια πρόσωπα κι αν φέρετε για τις ανεξάρτητες αρχές δεν πρόκειται να συναινέσει η ΝΔ», έγινε η μεταφορά αρμοδιοτήτων.

Εμείς λοιπόν είμαστε εκείνοι που και πρώτοι ανοίξαμε την αναγκαία συζήτηση για την αδειοδότηση και τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, εκείνοι οι οποίοι προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις να συγκροτηθεί ΕΣΡ, την ίδια στιγμή που η ΝΔ υποστήριζε ότι ο αριθμός των αδειών πρέπει να είναι απεριόριστος, ότι δεν χρειάζεται καμία διαδικασία αδειοδότησης, ότι δεν πρέπει να υπάρχει τίμημα, ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος για να προχωρήσουμε στη συναίνεση κ.ο.κ. Τελικά μετά και από την αναδίπλωση της ΝΔ, η οποία κατέστη αναγκαστική λόγω του ότι απομονώθηκε μέσα στη διάσκεψη των προέδρων, αφού ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ τήρησαν μια στάση θεσμικής υπευθυνότητας, έστω και στην ύστατη στιγμή λοιπόν μετά την υποχώρηση αυτή κατέστη δυνατή η συναίνεση στη διάσκεψη των προέδρων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.