ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τα tweets του Ντόναλντ Τραμπ τον βοήθησαν να γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ

Την στιγμή που το Facebook κατηγορείται ότι συνέβαλε στην εκλογή του Τράμπ μέσω της διάδοσης ψευδών ειδήσεων, το Twitter έρχεται αυτή τη φορά να αναδείξει την «αξία» του νεοεκλεγέντα προέδρου.
Republican presidential candidate Trump gestures and declares "You're fired!" at a rally in Manchester

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ντέιβιντ Ρόμπινσον, ο οποίος είναι ερευνητής- αναλυτής δεδομένων, «οι Αμερικανοί ψηφοφόροι ενδιαφέρονται λιγότερο για την ανάδειξη καταξιωμένων πολιτικών και είναι τουλάχιστον, εξίσου πιθανό να υποστηρίξουν κάποιον που είναι διασκεδαστικός».

Βάσει στατιστικών ερευνών, που διεξήχθησαν πάνω στον προσωπικό λογαριασμό του προέδρου, ο Ρόμπινσον κατέληξε στο γεγονός ότι η τάση του Αμερικανού προέδρου να τουϊτάρει μη φιλτραρισμένα σχόλια και να μην έχει τη ξύλινη πολιτική γλώσσα, τον έκαναν πιο δημοφιλή και πιο προσιτό στον Αμερικάνικο Λαό.

Ο Ντέιβιντ Ρόμπινσον, ο οποίος ήταν υπεύθυνος της έρευνας αυτής, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο Ντόναλντ Τράμπ είναι ένα ακραίο παράδειγμα ενός αουτσάιντερ και διασκεδαστή. Το γρήγορο στιλ γραψίματος που προωθεί στο Twitter αποτελεί μέρος της στρατηγικής μηνυμάτων του».

Η εκλογή διασημοτήτων καθώς και η ύπαρξη λαϊκών προσώπων είναι κάτι που γοητεύει πολύ τους Αμερικανούς ψηφοφόρους. «Το πιο αξιοσημείωτο παράδειγμα είναι ο Ρόναλντ Ρήγκαν, ο οποίος ήταν διάσημος για τη λαϊκή του γοητεία, καθώς και ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ», συμπληρώνει ο Ντέιβιντ Ρόμπινσον.

Μιλώντας στο Sky News, ο αναλυτής τονίζει τη διαφορά που υπήρχε μεταξύ των tweets που έγιναν από το iPhone κινητό του προέδρου και το οποίο το διαχειρίζονταν οι επικοινωνιολόγοι του και από το Android κινητό του που το διαχειριζόταν ο ίδιος.

«Οι δύο αυτοί λογαριασμοί παρουσίασαν τελείως διαφορετικές συμπεριφορές με αυτό του Android να έχει 50% περισσότερες φράσεις μίσους, αηδίας και φόβου», συμπληρώνει ο Ρόμπινσον, κάτι όμως που έφερε και περισσότερα σχόλια από τους χρήστες, δημιουργώντας έτσι μεγαλύτερη απήχηση σε σύγκριση με το λογαριασμό στο iPhone κινητό του.

Βάσει των παραπάνω ο Ρόμπινσον καταλήγει: «Η δραστηριότητα του Ντόναλντ Τράμπ στο Twitter πιθανώς συνέβαλε και στη νίκη του».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.