ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η τακτική της Νέας Δημοκρατίας μετά τον ανασχηματισμό

Ταυτίζει Παππά - Τσίπρα και προειδοποιεί για 4ο μνημόνιο

Ως ανακύκλωση πολιτικών και προσώπων αντιμετώπισε η Ν.Δ. τον ανασχηματισμό και όσα είπε, χθες, στους νέους Υπουργούς ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην Πειραιώς η απόφαση είναι ότι δεν θα δοθεί το πολιτικό και επικοινωνιακό περιθώριο προκειμένου ο κ. Τσίπρας να εκμεταλλευτεί την όποια εικόνα αλλαγής σελίδας του προσέφερε το ανακάτεμα της κυβερνητικής τράπουλας.

Άλλωστε, στη Ν.Δ. εκτιμούν ότι πολύ σύντομα, και ανεξαρτήτως προσώπων, το Μαξίμου θα βρεθεί ακριβώς μπροστά στα ίδια αδιέξοδα και, συνεπώς, οι εσωτερικές ισορροπίες μιας, ούτως ή άλλως, αναποτελεσματικής κυβέρνησης μικρή επίδραση θα έχουν.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ και, εν χορώ, τα γαλάζια στελέχη θα επιμένουν, σε υψηλότερους τόνους, ότι η παραμονή Τσίπρα στην εξουσία οδηγεί, με αυξανόμενη ταχύτητα, στην υπογραφή και 4ου μνημονίου. Η γαλάζια απαισιοδοξία εδράζεται αφενός στην εκτίμηση ότι η αξιολόγηση δεν θα κλείσει όσο σύντομα θέλει ο κ. Τσίπρας, αφετέρου δε στην υψηλή ανασφάλεια που υπάρχει ως προς την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί με το πρόγραμμα που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας.

Η Πειραιώς θεωρεί, αντιθέτως, ότι όσο ταχύτερα απομακρυνθεί ο Πρωθυπουργός, τόσο πιο καλές θα είναι οι προοπτικές της χώρας και, συνεπώς, οι πιθανότητες εξόδου από τη διεθνή επιτροπεία, χωρίς να απαιτηθούν και νέες θυσίες.

Ως προς το εσωτερικό μέτωπο, η Ν.Δ. θα επιμείνει σε υψηλούς τόνους αλλά και στην άρνησή της για τη συγκρότηση του ΕΣΡ ενώ, παρά την απομάκρυνση του κ. Ν. Παππά από το Μαξίμου, θα συνεχίσει να τον αντιμετωπίζει ως το άλτερ έγκο του Πρωθυπουργό. Δεν είναι τυχαία η χθεσινή ανακοίνωση σχετικά με το ταξίδι Παππά - Αρτεμίου στη Βενεζουέλα, όπου σημειώνεται ότι σε μία κανονική κυβέρνηση ο κ. Παππάς θα είπε αποπεμφθεί, κάτι που δεν συμβαίνει στη συγκεκριμένη περιπτωση καθώς «Τσίπρας και Παππάς είναι ένα και το αυτό».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.