ΚΟΣΜΟΣ

Θέλει διάλογο με τον Τραμπ ο πρόεδρος του Μεξικού

«Απέναντι στις θέσεις του εκλεγμένου προέδρου Τραμπ, το βέβαιο είναι ότι βρισκόμαστε σε μια φάση όπου θέλουμε να δώσουμε προτεραιότητα στον διάλογο για να οικοδομήσουμε μια νέα ατζέντα» δήλωσε ο Μεξικανός πρόεδρος, ο οποίος συμμετέχει στην ετήσια σύνοδο του APEC (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού) στη Λίμα του Περού.
enrique_penanieto

Σημειώνεται ότι ο Τραμπ έχει ταχθεί υπέρ της επιβολής αυστηρότερων μέτρων σε βάρος του Μεξικού για να προστατεύσει τις θέσεις απασχόλησης στη χώρα του.

«Το Μεξικό θα παραμείνει ένθερμος υποστηρικτής του ανοίγματος στον κόσμο», τόνισε ο Νιέτο, ο οποίος υπερασπίστηκε επίσης τη βορειοαμερικανική συμφωνία ελευθέρου εμπορίου του 1994 μεταξύ του Καναδά, του Μεξικού και των ΗΠΑ. Ο Τραμπ έχει επιτεθεί με σφοδρότητα στη συμφωνία αυτή και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του απείλησε ότι θα την ακυρώσει.

Μεταξύ άλλων, ο Τραμπ έχει προειδοποιήσει ότι θα λάβει μέτρα προστατευτισμού όπως ότι θα επιβάλει υψηλούς τελωνειακούς δασμούς στα κινεζικά προϊόντα και σε όσα κατασκευάζονται από αμερικανικές εταιρείες σε τρίτες χώρες προκειμένου να εισαχθούν κατόπιν στις ΗΠΑ.

«Δεν θα επιτρέψουμε να αποκλίνουμε από τον δρόμο μας εξαιτίας αυτού του προστατευτισμού που αρχίζει να αναδύεται σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Πιστεύω ότι η παγκοσμιοποίηση έφερε περισσότερα οφέλη παρά ζημίες» συμπλήρωσε ο Μεξικανός Πρόεδρος, υπογραμμίζοντας τους στενούς δεσμούς του Μεξικού με τις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.