ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Υπάρχει λύση;», το νέο βιβλίο του πρώην Πρωθυπουργού

Ο Σημίτης θέλει νέο φορέα στην Κεντροαριστερά

Για όλους και για όλα μιλά στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Υπάρχει λύση;» ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Αποφεύγει όμως την παραμικρή αυτοκριτική για την δική του οκταετία στη διακυβέρνηση της χώρας.
simitis

Αναφερόμενος στην Κεντροαριστερά, στο νέο του βιβλίο, που δεν είναι παρά μία συζήτηση με τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη, ο Κώστας Σημίτης προτείνει νέο φορέα στον χώρο. «Η Κεντροαριστερά για να πετύχει, χρειάζεται ένα νέο ‘όχημα’», λέει, εξηγώντας ότι «η πολιτικής της επιτυχία απαιτεί νέα πρόσωπα, τρόπους λειτουργίας που δεν θα θυμίζουν παλαιά σχήματα, πολιτικές τοποθετήσεις που δεν θα περιορίζονται σε επιφανειακά σχόλια για τα γεγονότα της στιγμής και σε σιωπή για το πρακτέο κόμμα, αναλύσεις που πείθουν, στόχους και σχέδια που δεν περιορίζονται στα γνωστά συνθήματα. Θα πρέπει να εκφράσει, για να χρησιμοποιήσω έναν παλιό όρο, την ‘αλλαγή’», λέει, χρησιμοποιώντας το σύνθημα που έφερε το πάλαι ποτέ το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και τον Ανδρέα Παπανδρέου στην καρέκλα του πρωθυπουργού. Μιλώντας μάλιστα, για το ΠΑΣΟΚ του σήμερα, προβλέπει ότι δεν θα πετύχει ουσιαστική άνοδο στις εκλογές. «Ανήκει σε ένα παρελθόν το οποίο δεν ελκύει πια τη μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων», λέει.

Αναφερόμενος στην κατάσταση της οικονομίας στην χώρα σήμερα, ο πρώην πρωθυπουργός αποκλείει ένα τέταρτο μνημόνιο, κόντρα στα περί άλλων γραφόμενα τον τελευταίο καιρό. «Ένα τέταρτο μνημόνιο δεν είναι πιθανό», λέει, σημειώνοντας πως δεν το επιθυμούν οι Γερμανοί, αλλά και εκτιμώντας πως οι περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης δεν πρόκειται να συμφωνήσουν σε συνέχιση της ελληνικής οικονομίας μέσω μνημονίων. «Θεωρούν ότι έχουν ήδη κάνει μία μεγάλη προσπάθεια», λέει, «και ότι η Ελλάδα πρέπει πια να αναλάβει τις ευθύνες της, να δανειστεί από τις αγορές όπως όλες οι χώρες». Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, δε, ο πρώην πρωθυπουργός δεν αποκλείει ούτε σήμερα το Grexit, ακόμα ακόμα και το ενδεχόμενο πτώχευσης της χώρας. Κατόπιν τούτων, κάθε άλλο παρά αισιόδοξος είναι για την πορεία της οικονομίας, εκτιμώντας όχι απλά ότι η Ελλάδα δεν θα βγει στις αγορές το 2017, αλλά και ότι θα ζούμε μία από τα ίδια, αν όχι και χειρότερα…

5 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. SPARTA. 19:05 22/11/2016

  Ό Κώστας Σημίτης η Ααρόν Αβουρή θα έπρεπε να το βουλώνει για τα εγκλήματα που διέπραξε την μαύρη οκταετία του.Ή προδοσία στα Ίμια, η παράδοση του Οτσαλάν στους πράκτορες της Τουρκικής ΜΙΤ και η είσπραξη των λύτρων της επικύρηξης, η πολιτική της σκληρής δραχμής που κατέστρεψε την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας, η ένταξη στο Ευρώ με ψεύτικα στοιχεία, η κλοπή των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων και των Ελλήνων πολιτών στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, τα ομόλογα των Εβραίων της GOLDMAN SACHS, τα προμέτοχα, τα Λαικά ομόλογα για λίγους, οι μετοχοποιήσεις των ΔΕΚΟ και το ξεπούλημα Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, τα σκάνδαλα και οι μίζες των εξοπλιστικών, τα σκάνδαλα της SIEMENS , C4I, οι Ελληνοποιήσεις των Αλβανών και λοιπών Λαθρομεταναστών, η εγκληματικότητα των αλλοδαπών κυρίως των κατσαπλιάδων Αλβανών, οι εκλογές της νοθείας του 2004 όπου ψήφισαν Ελληνοποιημένοι Αλβανοί και Ρώσοι κακοποιοί, η πώληση του Χρυσού της Ελλάδας, η Ολυμπιακοί Αγώνες των σκανδάλων ΑΘΗΝΑ2004, τα μεγάλα έργα των εργολάβων και το φάγωμα κοινοτικών κονδυλίων, τα πακέτα της Ευρωπαικής Ένωσης που φαγώθηκαν από τα λαμόγια της κυβέρνησής του, το ξεβράκωμα στους Τούρκους στην Μαδρίτη και το Ελσίνκι, το ξεπούλημα όλων των Εθνικών θεμάτων, όλα αυτά τα εγκλήματα έγιναν από τον Αρχιερέα της διαπλοκής.Σε άλλη σοβαρή χώρα και όχι στο μπορντέλο Ελλάδα θα ήταν ήδη φυλακή.

 2. Αν ακόμη σαν κεντροαριστεροί προοδευτικοί άνθρωποι, που δεν χρειαζόμαστε προςωπικά ανταλλάγματα και μας αρκούσε τότε όπως και τώρα η «κίνησης » για την πρόοδο της χώρας καί η αλλαγή της κοινωνίας μας ,
  είχαμε συγκρατήσει την οργή μας για τα λαμόγια που περικύκλωσαν την πρωθυπουργία του Σημίτη την δευτερη τετραετία και υπόθαλπταν τα θεμέλεια του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού ΚΙνημαυτος…,
  δεν στραφήκαμε ανοιχτά να τον μειώσουμε …
  Το έκανε ο ίδιος όμως
  Πρώτον γιατί δεν έδωσε την ευκαιρία στον επόμενο Εκλεγμένο πρόεδρο του κόμματος παραιτούμενος απο πρωθυπουργός –εκείνη την φορά πρωτόγνωρα μεχρι τότε, ο ΓΑΠ αναδειχθεί απο την λαϊκή βάση του ίδιου του κόμματος μας — την δυνατότητα στον
  ΓΙωργο Παπανδρέου να πρωθυπουργεύσει για τους έξη μήνες και να δείξει στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ , οτι δεν τον «κρατούσε κανείς» και ηταν αποφασισμένος ν´αλλάξει την Χώρα , όπως το
  ΑπέΔειξε στην επόμενη δόση , την περίοδο 2009–2011, μετά από την λαίλαπα της πενταετίας και την καταςτροφή του Κωστακαραμανλησμού .
  Οταν δε αρχισε το ΠΑΣΟΚ να αποβάλει τα «βαθιά του » χαρακτηριστικά απο τον Οκτωβρη του 2009 , ο Σημίτης αρχισε την αντιπολίτευση χρησιμοποιώντας σαν πιόνι τον Βενιζέλο γιά τον ανταρτοπόλεμο στην ιδια του την παράταξη .
  Το εμπεδώσαμε και αυτό .
  Τώρα τι θέλει πια ο ΚΣ και ανακατεύεται με την κεντροαριςτερά ;
  Εχουν ξευτιλιστεί και απαξιωθεί οι επεμβάσεις και οι κινήσεις του με Ελιά και τα υπόλοιπα
  ευρήματά του .
  Αυτό σαν αρχή πριν αρχίσουμε να κατονομάζουμε και τα υπόλοιπα της αγανάκτησης μας.
  Πρόεδρε Σιμήτη , συγκρατήσου , λοιπόν .
  Κράτησε μιά αξιοκρατηκότερη σταση.

 3. ΛΑΒΑΣ 17:22 21/11/2016

  Λυπηρό για τον Σημίτη ότι υπέκυψε στον πειρασμό του λαϊκισμού και χρησιμοποίησε την ελεεινή δημοσιογραφική διαστροφή, ως επιχείρημα. Οικτιρμός για τον Σημίτη, γιατί είναι επιλήσμων και αχάριστος προς τον ευεργέτη του τον Γιώργο Παπανδρέου, χάριν των ψήφων του οποίου, κέρδισε την μάχη της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ και έγινε πρωθυπουργός.

 4. freeman 14:24 21/11/2016

  Διαβάστε τι ΕΜΕΤΙΚΑ λέει για το «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» (ΑΠΟΚΌΠΤΟΝΤΑΣ ΞΕΔΙΑΝΤΡΩΠΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ , τις 2 ΠΡΩΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ μιας πρότασης 58 ΛΕΞΕΩΝ !!!! ) της ΝεοΔημοκρατικο ΨΥΧΑΡΙΚΗΣ αντιΓαπικής προπαγάνδας , ο Λακές του Ψυχάρη Σημίτης , στην Στημένη Συνέντευξη του (βλ: «Βιβλίο» του ) στον ΑρχιΡουφιάνο Δημοσιοτσάτσο του Ψυχάρη .
  Ένας ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΔΟΛΟΠΛΟΚΟΣ ΣΙΧΑΜΕΡΟΣ ΑΝΑΊΣΧΥΝΤΟΣ Σημίτης . Κραυγαλέα ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΕΝΝΌΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ , με τον ΟΠΟΙΟ ΜΑΖΙ ΑΝΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟ 2011 ΤΟΝ Εκλεγμένο Πρωθυπουργό Παπανδρέου ,με εντολή του ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕΝΟΥ ως ΕΞΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ-ΤΣΑΤΣΟΥ της Γκόλντμαν Σακς στην ΕΕ , Μπαρόζο !
  Ο Μπαρόζο , ο κολλητός του Ραφήνιου Εθνοκτόνου Κόπρου Καραμανλή, που ΜΑΖΙ από το ελικόπτερο στις πυρκαγιές 2007 ΕΡΙΧΝΑΝ ΤΑ 3ΧΊΛΙΑΡΑ ως φεικ βολάν για να εξαγοράσουν ψήφους και να κερδίσει οριακά τις ήδη εξαγγελθείσες εκλογές 1 μήνα μετά το ΡΑΦΗΝΙΟ ΚΑΘΑΡΜΑ , φτύνοντας τους 60 ΝΕΚΡΟΥΣ του Στρατηγού Ανέμου σκατοφασίστα Πολύδωρα !
  ΤΑ ΣΗΜΙΤΟΑΠΟΒΛΗΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΖΕΧΝΟΥΝ .
  ΠΑΝΤΑ πίστευα για τον ΒΡΩΜΙΚΟ ΥΠΟΧΘΌΝΙΟ ρόλο του ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ ΣΥΝΩΜΟΤΏΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΗΘΙΚΟΥ σε ΒΑΘΜΌ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ , Σημίτη !

  • Chris 17:10 21/11/2016

   ! είσαι για τα σμπαρα όπως ο γιωργακης σου.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.