ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι είπε για το μορφωτικό επίπεδο των βουλευτών

Θεοδωράκης: Ποτέ δεν πίστεψα τον Τσίπρα

«Ποτέ δεν τον πίστεψα αλλά πλέον κατρακυλάει σε ένα κατήφορο που κανείς δεν ξέρει πού είναι ο πάτος και τι πληγές θα αφήσει στη χώρα. Πρότεινε για το ΕΣΡ τον ακροδεξιό Πολύδωρα». Αυτό, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Σταύρος Θεοδωράκης για τον πρωθυπουργό σε συνέντευξη που παραχώρησε στο mononews.gr

Σχετικά με το πώς φαντάζεται την Ελλάδα του 2020, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε: «Ο κίνδυνος που έχουμε μπροστά μας είναι να συμβιβαστούμε με την παρακμή. Οι νέοι να συνεχίσουν να φεύγουν, το κομματικό κράτος να συνεχίσει να θριαμβεύει και οι πολίτες να συνεχίσουν να υποφέρουν. Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι δεν αρκεί να αλλάζουμε διακυβέρνηση, πρέπει να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα».

Ο κ. Θεοδωράκης παράλληλα ανέφερε ότι δεν έχει πρότυπα αλλά θαυμάζει τον Ομπάμα όπως και τον πολιτικό… Καζαντζάκη. «Μαγευόμουν να συζητώ με τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη. Με είχε εντυπωσιάσει και ο Σρέντερ. Και ο Ούλοφ Πάλμε», ενώ προσέθεσε ότι δεν υπάρχουν σοφοί λαοί. «Οι λαοί κάνουν λάθη όπως και οι άνθρωποι. Το ζητούμενο είναι ο λαός -και καθένας μας ξεχωριστά- να γίνεται σοφότερος από τα λάθη του. Να μαθαίνει και να μην τα επαναλαμβάνει. Εμείς εδώ μάλλον είμαστε επιρρεπείς στα ίδια λάθη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος για το μορφωτικό επίπεδο των βουλευτών δήλωσε ότι το μορφωτικό επίπεδο τού είναι αδιάφορο. «Το θέμα είναι πόσα ανοιχτά μυαλά έχουμε στην Βουλή; Και πόσα χιλιόμετρα έχουν κάνει ανάμεσα στους ανθρώπους πριν γίνουν βουλευτές; Τι να τον κάνεις έναν βουλευτή με πτυχία αν δεν έχει πάρει ποτέ του λεωφορείο ή δεν έχει μπει σε δημόσιο νοσοκομείο; Στη Βουλή δυστυχώς περισσεύουν οι μοσχαναθρεμμένοι και τα παιδιά του κομματικού σωλήνα» τόνισε, ενώ χαρακτήρισε τη χαμηλή συμμετοχή των γυναικών στην πολιτικά δρώμενα ως «μια αναπηρία της πολιτικής».

Τέλος, αναφερόμενος στο μεγαλύτερο λάθος που έχει κάνει στην πολιτική του πορεία είπε ότι αυτό ήταν το ότι μπήκε στην πολιτική ως πολίτης και όχι ως μονομάχος. «Νομίζαμε ότι το σημαντικό είναι να έχεις προτάσεις, να έχεις λύσεις. Δεν αρκούσαν όμως αυτά. Οι άλλοι πετούσαν λάσπη, είχαν μαζί τους ένα στρατό από προπαγανδιστές, είχαν λεφτά, είχαν κανάλια, είχαν μηχανισμούς» τόνισε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.