ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τη δημιουργία "κύματος Συνεταιριστικών Τραπεζών" προανήγγειλε ο ΥΠΟΙΚ

Tη δημιουργία "νέου κύματος Συνεταιριστικών Τραπεζών" προανήγγειλε ουσιαστικά ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αποκαλύπτοντας ότι ήδη η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε επικοινωνία με τα περίφημα "sparkassen" της Γερμανίας που θεωρεί ιδιαίτερα πετυχημένο μοντέλο.
tsakalotos1

"Οι συνεταιριστικές τράπεζες έχουν πολλά πλεονεκτήματα, όμως πρέπει να τις σχεδιάσουμε από την αρχή ώστε να έχουν καλύτερη εταιρική διακυβέρνηση" τόνισε ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκου. Ο ίδιος έσπευσε να εξηγήσει ότι δεν αναφέρεται σε κάτι συγκεκριμένο, όμως επισήμανε ότι υπήρξαν συνεταιριστικές τράπεζες με κακή εταιρική διακυβέρνηση.
Ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε ότι οι συνεταιριστικές τράπεζες έχουν πολλά πλεονεκτήματα συγκριτικά με τις εμπορικές, όπως είπε τράπεζες οι οποίες "έχουν παρά πολύ την τάση να δανείζουν προκυκλικά, δηλαδή να δανείζουν άφθονα όταν η οικονομία πάει καλά και να κλείνουν την τάπα τελείως όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά".
Οι αναφορές Τσακαλώτου για τη δημιουργία νέων συνεταιριστικών τραπεζών έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ποτέ δεν σταμάτησε την προσπάθεια να δημιουργήσει ένα νέο "εξωσυστημικό" τοπίο παράλληλα με την λειτουργία των συστημικών Τραπεζών και την τόνωση ιδιαίτερα της μικρομεσαίας ανάπτυξης και των συνεργατικών μορφών οικονομίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.