ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανικές Εκλογές

Τι ώρα θα μάθουμε ποιός ή ποιά θα είναι Πρόεδρος των ΗΠΑ

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τα πρώτα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά στις 4 ώρα Αμερικής, άρα από τις 06:00 ώρα Ελλάδος και μετά θα γνωρίζουμε τον νικητή.

Επίσημα, ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 6 Ιανουαρίου του 2017. Ο νέος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα μπει στον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου οπότε και θα δώσει τον όρκο (OathOfOffice) όπως ορίζει το Αμερικανικό Σύνταγμα.

Αν σε κάποια πολιτεία οι υποψήφιοι είναι πολύ κοντά σε ψήφους, το πιθανότερο σενάριο θέλει τον «ριγμένο» να καταθέτει ένσταση.

Και αυτό γιατί οι προεδρικές εκλογές κερδίζονται και χάνονται στις λεγόμενες swing states, τις κρίσιμες αμφίρροπες Πολιτείες, που λόγω πληθυσμού και αριθμού ψήφων στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων συνήθως κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Έτσι, η λαϊκή ψήφος σε 40 Πολιτείες έχει μικρή σημασία. Ολα κρίνονται σε Κολοράντο, Φλόριντα, Αϊόβα, Μίσιγκαν, Νεβάδα, Νιου Χάμσιρ, Βόρεια Καρολίνα, Οχάιο, Πενσιλβάνια, Βιρτζίνια και Γουισκόνσιν.

Η Φλόριντα θεωρείται αποφασιστικής σημασίας. Αν ο Τραμπ χάσει αυτή την πολιτεία, ουσιαστικά οι πιθανότητές του είναι πολύ περιορισμένες. Αν η Χίλαρι χάσει ίσως σωθεί με νίκη σε κάποια άλλη κρίσιμη πολιτεία.

Συνήθως γύρω στις 11 το βράδυ τοπική ώρα (7 π.μ. ώρα Ελλάδας) γίνεται ξεκάθαρο το ποια πλευρά υπερισχύει με τα πρώτα Exit polls.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.