ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ραγδαίες εξελίξεις – Το ΤΧΣ θα ζητήσει γενική συνέλευση

Την παραίτηση της διοίκησης της Εθνικής ζητά το ΤΧΣ

Τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας με θέμα την άρση της εμπιστοσύνης στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η απόφαση του ΤΧΣ για την καρατόμηση της διοίκησης της Εθνικής είναι ειλημμένη και μόνον εφόσον παραιτηθεί άμεσα ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, το Ταμείο δεν θα ζητήσει τη σύγκληση έκτακτης συνέλευσης. Αργά χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα με τον πρόεδρο του ΤΧΣ κ. Γιώργο Μιχελή για την εμπλοκή που έχει σημειωθεί στο ζήτημα εκλογής νέου προέδρου της Εθνικής Τράπεζας.

Η εμπλοκή αποτελεί μια μη αναμενόμενη εξέλιξη, αποτέλεσμα της στάσης του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας να ψηφίσει αντίθετα, και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία, στην εισήγηση του βασικού μετόχου. Το ΤΧΣ ελέγχοντας ποσοστό άνω του 40% της τράπεζας είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Εθνικής. Ωστόσο, ορισμένα μέλη του δ.σ. της ΕΤΕ σημειώνουν ότι δεν είχαν σχηματίσει την εντύπωση ότι η υποστήριξη της υποψηφιότητας Θωμόπουλου συνιστά επιλογή ρήξης με το Ταμείο.

Σημειώνεται ότι η ολοκλήρωση των διοικητικών αλλαγών των τραπεζών αποτελεί προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης εντός του έτους. Κατά συνέπεια, οι εκκρεμότητες τόσο στην Εθνική όσο και στην Πειραιώς θα πρέπει να «κλείσουν» σε εξαιρετικά περιορισμένα χρονικά περιθώρια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.