AUTO - MOTO

Παγκόσμια παρουσίαση

Το νέο Citroen C3 αναβαθμίζει τα χαρακτηριστικά της κατηγορίας του

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της παγκόσμιας παρουσίασης της νέας γενιάς του Citroen C3. Η παρουσίαση του ολοκαίνουργιου γαλλικού μοντέλου γίνεται στην Βαρκελώνη της Ισπανίας και την παρακολουθεί ο υπογράφων.
citroenc32017

Το νέο supermini αποκαλύπτει τις νέες τάσεις της γαλλικής φίρμας και την προσπάθειά της να διεκδικήσει μεγάλο ποσοστό από την ανθίζουσα κατηγορία.

Η πρώτη δοκιμή στους δρόμους της Βαρκελώνης έγινε με την πλούσια έκδοση, η οποία εφοδιάζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.200 κ.εκ. PureTec ισχύος 110 ίππων. Αυτό το μοτέρ είναι το πιο ισχυρό της σειράς των βενζινοκινητήρων που εξοπλίζει το νέο αυτοκίνητο και συνδυάζεται με χειροκίνητο είτε αυτόματο κιβώτιο Auto 6. Αργότερα ίσως να υπάρξουν και πιο ισχυρές εκδοχές.

Το αυτοκίνητο της πρώτης δοκιμής ήταν εξοπλισμένο με αυτόματο κιβώτιο.

Όπως διαπιστώθηκε, το νέο μοντέλο ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις των ασφάλτινων διαδρομών. Το πρώτο στοιχείο που εκτιμήθηκε στον αυτοκινητόδρομο είναι η ιδιαίτερα υψηλή ποιότητα κύλισης και οι αναβαθμισμένες ικανότητες των μηχανικών μερών.

Ειδικότερα, ακόμη και στις υψηλές ταχύτητες το επίπεδο θορύβου στην καμπίνα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Η πρώτη εκτίμηση στην άψογη ισπανική άσφαλτο είναι ότι πρόκειται για ένα από τα πιο ήσυχα αυτοκίνητα της κατηγορίας του. Η ποιότητα κύλισης είναι απόρροια της πολύ καλής ηχομόνωσης, καθώς και των κατάλληλων ρυθμίσεων των μηχανικών μερών. Αξίζει να τονισθεί ότι τα αυτοκίνητα περιορισμένου μήκους συνήθως δεν παρέχουν υψηλά ποσοστά ποιότητας κύλισης και γι' αυτό πλέον οι κατασκευαστές αναζητούν τρόπους για να βελτιώσουν και αυτόν τον καθοριστικό τομέα, που αυξάνει την οδηγική ευχαρίστηση και μειώνει την κόπωση στο ταξίδι.

Υψηλή βαθμολογία παίρνει και στον σημαντικό τομέα της οδικής συμπεριφοράς. Καθοριστικό ρόλο στην ασφαλή κίνηση παίζουν το νέο πλαίσιο με υψηλά ποσοστά ακαμψίας, οι καινούργιες αναρτήσεις και το αναθεωρημένο σύστημα διεύθυνσης. Σαν αυθεντικό γαλλικό αυτοκίνητο προσφέρει άνεση ακόμη και στους δρόμους που έχουν ανωμαλίες. Ωστόσο, στις στροφές δεν παρατηρήθηκαν μεγάλες κλίσεις.

Η απόδοση του κινητήρα είναι υπεραρκετή για να κινήσει το αυτοκίνητο και να προσδώσει υψηλές ταχύτητες. Το αυτόματο κιβώτιο έχει πολύ καλή απόδοση και αλλάζει γρήγορα τις σχέσεις.

Κατά την διάρκεια της πρώτης δοκιμής, δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμασθούν και οι ικανότητες του πρωτοεμφανιζόμενου συστήματος ConnectedCAM Citroen. Πρόκειται για μια full HD κάμερα, εξοπλισμένη με GPS, μία εσωτερική μνήμη 16GB και έναν αυτόνομο ειδικό αισθητήρα, ενσωματωμένο στον εσωτερικό καθρέπτη του νέου C3. Η κάμερα καταγράφει αυτόματα ό,τι βλέπει ο οδηγός έξω από το όχημα (γωνία 120°) και επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λήψη φωτογραφιών ή για δημιουργία videos.

Η κάμερα συνδέεται με μία δωρεάν εφαρμογή (app) για smartphones και είναι σαν να υπάρχει ένας θεατής μαζί στη βόλτα με το όχημα. Οι φωτογραφίες και τα videos που λαμβάνονται από την ConnectedCAM Citroen μπορούν να μοιραστούν στα social media. Σε περίπτωση σύγκρουσης, οι εικόνες που έχουν αποθηκευθεί μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν τεκμήρια. Η camera μπορεί να απενεργοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή.

Με το πάτημα ενός κουμπιού που βρίσκεται στο πλάι της κάμερας η ConnectedCAM Citroen παίρνει video ή φωτογραφία και τη μοιράζετε: αυτόματα (μόνο φωτογραφίες), στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook ή Twitter) ή διαβιβάζοντας σε μία ηλεκτρονική διεύθυνση. Χειροκίνητα, φωτογραφίες και videos στα social media.

Όταν ο ειδικός αισθητήρας της κάμερας ανιχνεύει μία σύγκρουση, ένα video αποθηκεύεται στην εφαρμογή -app (30΄΄ πριν τη σύγκρουση μέχρι ένα λεπτό μετά). Tο video μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν τεκμήριο στις ασφαλιστικές εταιρείες.

Tο GPS της ConnectedCAM Citroen στέλνει στην εφαρμογή (app) την τελευταία γνωστή θέση του οχήματος, έτσι ώστε ο οδηγός να μπορεί να το βρει.

Εξοπλίζεται και με νέο σύστημα πλοήγησης 3D που λειτουργεί μέσω της οθόνης αφής 7 ιντσών. Προσφέρονται δωρεάν αναβαθμίσεις χαρτών τέσσερις φορές το χρόνο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.