ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ανακοίνωση

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας

Την εκλογή του κ. Τάκη Θωμόπουλου, με 12 υπέρ έναντι 1 ψήφου κατά, ως νέου προέδρου της Εθνικής Τράπεζας αποφάσισε πριν από λίγο το Δ.Σ. της Εθνικής. Πλέον αναμένεται η τοποθέτηση του ΤΧΣ, το οποίο ήταν αυτό που καταψήφισε, για το αν θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα ή θα αντιδράσει. Όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά από παρέμβαση του SSM και της Τράπεζας της Ελλάδος αποφασίστηκε η εκτόνωση της κατάστασης.
ethnikitrapeza

Υπενθυμίζεται ότι το ΤΧΣ είχε αντιδράσει στην εκλογή του κ. Θωμόπουλου για τη θέση του προέδρου απειλώντας μάλιστα με σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης για ευρύτερες διοικητικές αλλαγές.

Η νέα σύνθεση είναι η εξής:
• κ. Παναγιώτης- Αριστείδης (Τάκης) Θωμόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ., Μη εκτελεστικό μέλος
• κ. Πέτρος Σαμπατακάκης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
• κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό μέλος
• κ. Δημήτριος Δημόπουλος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό μέλος
• κ. Παύλος Μυλωνάς, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος,Εκτελεστικό μέλος
• κ. ArthurMichaelRoyalAynsley, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
• κ. Σταύρος Κούκος, Μη εκτελεστικό μέλος
• κα Marianne Økland, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
• κ. ClaudePiret, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
• κ. Ευθύμιος Κατσίκας, Μη εκτελεστικό μέλος
• κ. Σπυρίδων Λορεντζιάδης, Μη εκτελεστικό μέλος
• κ. Χαράλαμπος Μάκκας, Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό μέλος
• κ. Παναγιώτης Λευθέρης, Εκπρόσωπος Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Γραμματέας Δ.Σ. και Επιτροπών ορίστηκε ο κ. Παναγιώτης Δασμάνογλου, Βοηθός Γενικός Διευθυντής Κανονιστικής Συμμόρφωσης και Εταιρικής Διακυβέρνησης της Τράπεζας και του Ομίλου
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, η εκλογή των νέων μελών Διοικητικού Συμβουλίου πιστωτικού ιδρύματος τελεί υπό την έγκριση και τον διαρκή έλεγχο του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (Single Supervisory Mechanism – SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, κ. Παναγιώτης (Τάκης) Θωμόπουλος, αμέσως μετά την εκλογή του στη θέση Προέδρου, απευθυνόμενος προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τόνισε «ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την περαιτέρω ενδυνάμωση και ανάπτυξη της Εθνικής Τράπεζας και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της για την οικονομία και την κοινωνία. Παρατήρησε ότι αυτό θα γίνει με απόλυτη συνεργασία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, αλλά και με το βασικό της Μέτοχο, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, δήλωσε ότι «η Εθνική Τράπεζα θα συνεχίσει δυναμικά την υλοποίηση της στρατηγικής της με σκοπό την επίτευξη των στόχων και των δράσεων του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης. Στο πλαίσιο αυτό η Τράπεζα θα συνεχίσει να λειτουργεί με προσήλωση στους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης και με σεβασμό στις εποπτικές αρχές, στους μετόχους και στους πελάτες της. Επιπλέον δήλωσε ότι, η Εθνική Τράπεζα αναγνωρίζοντας τον σημαντικόρόλοτου Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ως βασικούμετόχου, θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας με το Ταμείο, στο πλαίσιο των αρχών που εκπορεύονται από το νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.