ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Oι απαντήσεις του υπουργού για τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.

Tόσκας: Δεν υπάρχει κίνδυνος που να επηρέασε το πρόγραμμα του Ομπάμα

Δεν υπάρχει καμία σύνδεση της επίθεσης με χειροβομβίδα εναντίον της γαλλικής πρεσβείας και τον χώρο της Πνύκας, που επρόκειτο να μιλήσει ο κ. Ομπάμα, αλλά ακυρώθηκε τελικά χτες από το αμερικανικό επιτελείο το οποίο βρίσκεται ήδη στην Αθήνα, δήλωσε σήμερα ο σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τα μέτρα ασφάλειας που σχεδιάζει η Ελληνική Αστυνομία. 
toskas

Ο κ. Τόσκας, στο περιθώριο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, στη μνήμη των πεσόντων πυροσβεστών και τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου, ανέφερε σχετικά με την ακύρωση της ομιλίας στην Πνύκα:

«Δεν υπάρχει Πνύκα ή κάτι άλλο. Εξετάστηκαν και από τις αμερικανικές αρχές και από τις ελληνικές διάφορα μέρη, τα υπέρ και τα κατά, όχι πάντα με κριτήριο την ασφάλεια, υπάρχει και η χωρητικότητα, υπάρχουν οι κλιματολογικές συνθήκες, υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα. Επομένως δεν υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας ή κίνδυνος, που να επηρέασε το πρόγραμμα».

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός, τα μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του κ. Ομπάμα, ο οποίος φτάνει στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη, θα οριστικοποιηθούν τη Δευτέρα το βράδυ. Επισήμανε ωστόσο, ότι δεν θα είναι έντονα και πολλά, αλλά λογικά για Αμερικανό Πρόεδρο.

«Δεν θα είναι υπερβολικά, αλλά θα είναι αυτά που απαιτούνται για ένα ασφαλές περιβάλλον, για έναν επισκέπτη όπως ο Αμερικανός Πρόεδρος», ανέφερε ο κ. Τόσκας.

Για τις διαδηλώσεις που πρόκειται να γίνουν, τόνισε ότι είναι αναφέρετο δημοκρατικό δικαίωμα, αλλά «όσοι θέλουν να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη Ομπάμα, μπορούν να το κάνουν σε περιοχές που δεν θα κινηθεί ο Αμερικανός Πρόεδρος», και κατέληξε:

«Ενισχύονται τα συμφέροντα της χώρας με την επίσκεψη του κ. Ομπάμα, επομένως πρέπει να υπάρχει ένα ασφαλές περιβάλλον».

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Ασφαλώς και δεν υπάρχει κίνδυνος για τον Πρόερο των ΗΠΑ Μαπρακ Ομπάμα που ερινικά και φυλοκοτατα έρχεται στην Αθήνα.
  Αλλα είπαμε , δεν αρκούνται οι της προςταςίας του στις προφυλάξεις των καθε λογής ανά τον κόσμο υπουργών σαν τον δικό μας τον Τόσκα .
  καλώς κάνουν .
  Η προστασία του προέδρου , με τους δικούς τους τρόπους και μεθόδους ειναι αναγκαία.
  ΤΙ πειράζει για μια προσωρινή δυσκολία στην μετακίνηση των Αθηναίων το διήμερο ;
  Εδώ σχεδον κάθε μέρα οι Αγανακτησμένοι τοτε του ΤΣΙΠΡΑ και οι μισθοφόροι του Παππά σήμερα ´ κλείνουν τους δρόμους με το ετσι θέλω…
  Όσο για τον Τόσκα εγώ προσωπικά θέλω να τον ρωτήσω γιατί απασχολεί καθε μέρα επι 24ωρου βάσης ενα σύνολο 60 αστυνομικών της ΕΛ. ΑΣ ,.
  Να φυλάει ταο ακατοίκητο σπίτι του Αιγινίυη συναδέλφου του Αλέκου Φλαμπουράρη στα Εξαρχεια ;
  Για να μην γράφουν γραφίτη οι ανρχικοί εφόσον ποτέ δεν μένει εκαεί ο Υπουργός ;

  ΕΤσι θα εξαλείψουμε τα ελλειμματα του προυπολογισμού μας.
  Ετσι θα βγούμε στην ανάπτυξη και στις επενδείςεις που θα εισηγηθεί στους Ελληνοαμερικανούς ο πρόεδρος Ομπάμα ;
  Θα μείνουμε στα λόγια οτου υψηλόού μας επισκέπτη;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.