ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Γραφείο δουλειάς το πρωθυπουργικό γραφείο»

Τσίπρας: Να ξαναβρεί η Θεσσαλονίκη τον παραγωγικό της ρυθμό

Την ανάγκη η Θεσσαλονίκη να ξαναβρεί τον παραγωγικό της ρυθμό και την παλιά ιστορική της ταυτότητα της πολυπολιτισμικής, εμπορικής και βιομηχανικής κυψέλης, τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος προς τους παραγωγικούς φορείς της πόλης, κατά τα σημερινά εγκαίνια του γραφείου της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.  

«Αυτό είναι ένα δύσκολο στοίχημα, περνάει μέσα από την αναβάθμιση των υποδομών, την τόνωση της εμπορικής και παραγωγικής δραστηριότητας της πόλης και την ενίσχυση και άλλων πτυχών», ανέφερε μεταξύ άλλων- ο πρωθυπουργός, ενώ αναφέρθηκε και στον στόχο της αναβάθμισης της διπλωματικής παρουσίας και δραστηριότητας της κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη.

Σε ό,τι αφορά στη λειτουργία του ίδιου του πρωθυπουργικού γραφείου, ο κ. Τσίπρας είπε πως στόχος είναι «η όσο το δυνατόν πιο άμεση και πιο γρήγορη διαδικασία μεταφοράς των θεμάτων στο πιο υψηλό επίπεδο της κρατικής και κυβερνητικής διοίκησης», επισημαίνοντας πως «αυτό αν δεν υπήρχαν οι παθογένειες της δημόσιας διοίκησης ίσως και να μην χρειαζόταν».

«Αυτό το γραφείο δεν επιθυμώ να είναι ένα τυπικό γραφείο, αλλά ένα λειτουργικό γραφείο, ένα γραφείο δουλειάς», τόνισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί το γραφείο θα είναι «ποικίλα αλλά τα κρίσιμα θέματα έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη της πόλης και της ίδιας περιοχής της Βόρειας Ελλάδας».

Ανέφερε, δε, ότι ο ίδιος θα έρχεται τουλάχιστον μία φορά στις 15 ημέρες, αλλά και όποτε είναι αναγκαίο για να λύνονται ζητήματα, ενώ θα συγκαλεί εδώ και υπουργικές συσκέψεις, με τη συμμετοχή και των φορέων της πόλης για να αντιμετωπίζονται προβλήματα που προκύπτουν.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. O ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥ

    ΤΙ θα μπορούσε να πει ο Τσίπρας για τα τόσο εγκλήματα ?

    Τι έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας όταν ήταν ‘’αντάρτης’’ για τα αεροδρόμια και τη Fraport και όλο το ξεπούλημα, πριν‘’γίνει’’’ πρωθυπουργός…
    Τι να μας πουν τώρα οι διάφοροι ‘’Πιτσιόρλες’’, αφού αντι σιωπής ,προτιμούν το θράσος.
    -Ποιο ‘’πρόγραμμα’’ ΣΥΡΙΖΑ …ΕΚΤΕΛΟΥΝ? ΠΟΙΟΥ ΕΤΟΥΣ?, ποιας περιόδου? ποιας ημερίδας? ποιας σκοπιμότητας? ποιας άγνοιας? ποιας μπουρδολογίας? και τέλος ο λαός λέει: ‘’Η ντροπή δεν έχει και χαράς τον ..ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΑΣΕ!!!
    -Ποια λέτε? Αυτά που λέγατε ΠΡΙΝ πάτε ..Αμερική?
    -Αυτά που λέγατε το 2010? Το 2011? Το 2012? ….
    -Αυτά που λέγατε στο εσωτερικό, ή αυτά που λέγατε στο εξωτερικό?
    -Αυτά που λέγατε στο δεκαπενταμελές?
    -Αυτά που εξαπατούσατε, ή αυτά που δεν ξέρατε τι σας γίνεται?
    -Αυτά πριν γίνετε εκατομμυριούχοι ή αυτά που αυτά που ‘’ΞΕΧΑΣΑΤΕ»» να δηλώσετε?
    -Αυτά τα 400 ΑΚΙΝΗΤΑ των 36 ..σωτήρων μας , ή εκείνα που έγιναν αιτία να ‘’ΔΙΩΧΘΕΙ’’ ο ΕΝΤΙΜΟΣ Νικολούδης?

    Παράδειγμα!
    ==============
    «Προσγείωση στο αεροδρόμιο Κέρκυρας. Το ΤΑΙΠΕΔ ετοιμάζει το ξεπούλημα του σε ιδιώτες.
    * 25 Μάη τους χαλάμε τα σχέδια».

    *Έγραφε στις 5 Μαΐου 2014 ο Αλέξης Τσίπρας στο Twitter για το «ξεπούλημα» των περιφερειακών αεροδρομίων με αφορμή την επίσκεψη του στο νησί της Κέρκυρας.

    *Στις 30 Νοεμβρίου 2014 σε ομιλία του στα Γιάννενα είχε πει: «Αναρωτιόμαστε: τι όφελος μπορεί να έχει για την ανάπτυξη του τόπου η ιδιωτικοποίηση του αεροδρόμιου στο Άκτιο; Ή το να μην υλοποιούνται μέχρι σήμερα τα αναγκαία έργα αναβάθμισης στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων; Η απάντηση είναι: κανένα όφελος.

    *Πουλάνε ό,τι βρουν μπροστά τους και εγκαταλείπουν ότι δεν μπορούν να πουλήσουν».

    *Στις 13 Δεκεμβρίου 2014 σε ομιλία του στο Ηράκλειο Κρήτης είχε πει:
    ====================================================
    «Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Αεροδρόμιου στα Χανιά. Είναι προφανές πόσο σημαντικό είναι για την επικοινωνία της Κρήτης με την Ελλάδα και τον κόσμο. *Αλλά το ΤΑΙΠΕΔ το ξεπουλάει, για να μετατραπεί σε κερδοφόρο μαγαζί. Και έτσι, ένα κομμάτι από το ευρύτερο κοινωνικό συμφέρον, μετατρέπεται σε ιδιωτικό κέρδος».

    Στις 20 Φεβρουαρίου 2015,
    ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε το τίμημα που πρόσφερε η Fraport «δίκαιο». «Αλλά τα αεροδρόμια είναι μέρος της τουριστικής μας βιομηχανίας. Έτσι η Ελλάδα βγάζει τα προς το ζην της. Είναι κάτι που πρέπει επίσης να εξετάσουμε.

    Αυτό που βιώσαμε
    τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν ιδιωτικοποίηση αλλά αχαλίνωτο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας σε φίλους του συστήματος», έλεγε στο περιοδικό Στερ.

    ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ..ΨΕΥΤΗΣ???????

    ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ Ή ‘’ΘΥΜΑΤΑ’’ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΠΛΟΚΗΣ?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.