ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Το ταξίδι σας θα φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα - Ομπάμα: Δεν αρκεί μόνο η λιτότητα

Την ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους για να έρθει η ανάπτυξη στην Ελλάδα τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα στις δηλώσεις του μπροστά στην κάμερα κατά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ταξίδι του Αμερικανού Προέδρου στην Ευρώπη θα φέρει σημαντικά και ουσιώδη αποτελέσματα.
tsipras-obama-greece

Τσίπρας: Το ταξίδι σας στην Ευρώπη θα είναι ουσιαστικό και θα φέρει σημαντικά αποτελέσματα

Eίμαστε αντιμέτωποι με τρεις παράλληλες κρίσεις, την οικονομική κρίση την προσφυγική κρίση και την κρίση ασφάλειας.

Είναι μεγάλη τιμή για την επιλογή της Ελλάδας ως μία από τις χώρες της τελευταίας σας περιοδείας στην Ευρώπη. Αυτό στέλνει μηνύματα στην Ευρώπη και στην παγκόσμια κοινότητα.

Γιατί η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δεν κουβαλάει μόνο τις αρχαίες παραδόσεις αλλά μάχεται και στο σήμερα υπερασπίζεται τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε μέχρι τώρα σταθήκαμε όρθιοι και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στις διαπραγματεύσεις που έχουμε μπροστά μας για τα ζητήματα του χρέους αλλά και στο κυπριακό πρόβλημα στο οποίο ελπίζουμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση.

Ανυπομονώ να συζητήσουμε κατ' ιδίαν όλα αυτά τα σημαντικά ζητήματα και είμαι βέβαιος ότι το τελευταίο σας ταξίδι στην Ευρώπη θα είναι πολύ ουσιαστικό και θα φέρει σημαντικά αποτελέσματα.

Ομπάμα:  Δεν αρκεί μόνο η λιτότητα, πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους

Πρώτα απ' όλα θέλω να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό, τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για τη θερμή υποδοχή.

Θέλω να συγχαρώ τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για το ότι κατάφεραν να προχωρήσουν μπροστά σε μία πολύ δύσκολη εποχή και ελπίζω ότι αυτή η ανάπτυξη θα αποτελέσει το στοιχείο για να χτίσουμε.

Την ίδια στιγμή στο μήνυμά μου στην υπόλοιπη Ευρώπη θα ήθελα να πω ότι η λιτότητα μόνο δεν αρκεί, θα πρέπει να υπάρξει μία ελάφρυνση του χρέους ώστε να μπορέσει να υπάρξει μία βιώσιμη ανάπτυξη.

Θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό για τη συμπόνοια με την οποία αντιμετώπισε τις ροές των προσφύγων. Να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό για τη συμμετοχή του στην σύνοδο κορυφής για τους πρόσφυγες.

Όσον αφορά το κυπριακό πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μαζί με την Τουρκία με τη συνεργασία τη δική μας και θα μπορέσουμε να βρούμε μία δίκαιη και βιώσιμη λύση. Στην Ελλάδα βλέπουμε μία σύμμαχο στη Βορειοατλαντική συμμαχία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.