ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Τζανακόπουλος: «Γύρισε ήδη πρόσημο η ελληνική οικονομία»

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ώστε να συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη δυναμική αυτή η αναπτυξιακή τροχιά, για την λήψη μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους και την ένταξη της χώρας στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της ΕΚΤ» αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, με αφορμή τα στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ για αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,5%:

«Τα στοιχεία που καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ στην έκθεση των Τριμηνιαίων Εθνικών Λογαριασμών, αποτυπώνουν την θετική πορεία της Ελληνικής Οικονομίας.

Το ΑΕΠ καταγράφει μεγέθυνση 1,5% για το Γ’ Τρίμηνο του 2016 έναντι του αντίστοιχου διαστήματος το 2015 και 0,5% έναντι του Β’ Τριμήνου του 2016. Η ελληνική οικονομία δεν έχει γνωρίσει αντίστοιχο ρυθμό μεγέθυνσης από το πρώτο τρίμηνο του 2008. Η επίδοση αυτή υπερβαίνει ακόμα και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις και επιβεβαιώνει την σταθερή στροφή της ελληνικής οικονομίας, ήδη από σήμερα, προς την ανάπτυξη.

Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι τα οφέλη από την ανάπτυξη να έχουν αποτύπωμα στην καθημερινότητα και τις συνθήκες ζωής και εργασίας της κοινωνικής πλειοψηφίας. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ώστε να συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη δυναμική αυτή η αναπτυξιακή τροχιά, για την λήψη μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους και την ένταξη της χώρας στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της ΕΚΤ».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.