ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Υγεία

Βαρνάβας: Η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ φαίνεται πως έχει απωλέσει κάθε αίσθημα υπευθυνότητας

Η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ φαίνεται πως έχει απωλέσει κάθε αίσθημα υπευθυνότητας, αναφέρει ο Δ. Βαρνάβας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ και γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Η δήλωση του Δ. Βαρνάβα για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις:

Η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ φαίνεται πως έχει απωλέσει κάθε αίσθημα υπευθυνότητας. Προκαλεί πανικό στην κοινωνία για ιατρικά ζητήματα ιδιαίτερης σοβαρότητας, όπως οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, εμφανίζοντας σε συνεντεύξεις τύπου στοιχεία τα οποία δεν έχουν καμία εγκυρότητα και κατασκευάζονται από τους ίδιους, με μοναδικό σκοπό να δείξουν πως τα Δημόσια Νοσοκομεία έχουν καταρρεύσει.

Σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ άρχισε να απαριθμεί ποσοστά θανάτων που οφείλονται σε ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και τα οποία -αν τυχόν έπαιρναν σοβαρά οι ασθενείς- θα ζητούσαν αυθημερόν εξιτήριο απ΄ όλα τα Νοσοκομεία της χώρας.

Είναι απαράδεκτο υπάλληλοι Νοσοκομείων, αξιοποιώντας τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα και υποδυόμενοι τους λοιμωξιολόγους, να διαχέουν στα μέσα ενημέρωσης αυθαίρετα στοιχεία, ενώ σε άλλα παρεμφερή ζητήματα -όπως ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού για τη γρίπη- να δείχνουν προκλητική αδιαφορία.

Καλούμε την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ ν΄ αφήσει στην άκρη ιατρικά ζητήματα, τα οποία προφανώς δεν κατέχει και να πάψει την αδιάκοπη καταστροφολογία, η οποία κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο εργαζόμενοι και γιατροί προσπαθούμε απεγνωσμένα να κρατήσουμε όρθιο.

Δημήτρης Βαρνάβας

Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ

Γενικός Γραμματέας Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.