ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρθρο στην Βραδυνή

Βασίλης Λεβέντης: «Τι θα έλεγα στον Μπαράκ Ομπάμα…»

leventis

Η επιλογή να αποκλειστούν οι πολιτικοί αρχηγοί της ελάσσονος αντιπολίτευσης από το δείπνο που προσέφερε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, στον αμερικανό πρόεδρο Μ. Ομπάμα, είναι απαράδεκτη. Δηλαδή, ο Βασίλης Λεβέντης, η Φ. Γεννηματά και ο Σ. Θεοδωράκης είναι το πρόβλημα; Και δεν το λέω προσωπικά για μένα, αλλά αυτό είναι πρόβλημα στο πως λειτουργεί η Δημοκρατία μας. Όταν έχεις μια τέτοια επίσκεψη υψηλού προσκεκλημένου, είναι θετικό να είναι παρών το σύνολο του πολιτικού κόσμου, που δεν εκφράζει κατ΄ ανάγκη την ίδια πολιτική στρατηγική και δεν έχει τις ίδιες θέσεις.

Εγώ για παράδειγμα, θα απασχολούσα για ένα λεπτό και μόνο, τον πρόεδρο Ομπάμα για να του επισημάνω ότι υπάρχει, άλλο σχέδιο για έξοδο της χώρας από το οικονομικό τούνελ που βασανίζει το λαό μας τα τελευταία επτά χρόνια. Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια, στον Μ. Ομπάμα θα έλεγα ένα μικρό παράδειγμα:

Αν αφαιρεθούν οι παθογένειες, μειωθούν οι μισθοί των βουλευτών και ο αριθμός τους σε 200, μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες, εντοπιστούν οι αργόμισθοι στο δημόσιο, στους δήμους και στις ΔΕΚΟ, η χώρα μπορεί να ορθοποδήσει.

Θα δείξουμε έτσι ότι προσπαθούμε και είμαστε σοβαροί σε όλα τα επίπεδα και αυτό σημαίνει πρωτίστως αξιοπιστία.

Αυτά στο προφορικό λόγο, γιατί θα του παρέδιδα και εγγράφως τις θέσεις του κόμματος μου για την οικονομία, την υγεία, την παιδεία, την εξωτερική πολιτική και την κοινωνική πρόνοια. Είναι σταθερή η άποψη μου, ότι αν κόψουμε τις συντάξεις των πλουσίων (που λαμβάνουν 3 χιλιάδες ευρώ από άλλες πηγές), αν συγχωνευθούν οι τριπλές και οι διπλές συντάξεις σε μια με ανώτερο πλαφόν 1500 ευρώ μηνιαίως, αν εντοπιστούν οι αργόμισθοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα που ορισμένοι εκτιμούν ότι φθάνουν ακόμη και στο 30%, τότε η χώρα μπορεί να φθάσει στην κανονικότητα. Ακόμη, να μειώσουμε κατά 50% τις αποζημιώσεις των βουλευτών και τον αριθμό τους σε 200. Όταν λοιπόν οι πολιτικοί δώσουν τα διδάγματα, θα ξαναφέρουμε την κοινωνία κοντά μας.

Επιπλέον θα ζητούσα από τον πρόεδρο Ομπάμα αντί χρημάτων και δανείων να ερχόντουσαν στην χώρα μας επενδύσεις, θα ζητούσα δηλαδή ευκαιρίες και όχι χρήματα, με την πεποίθηση ότι αυτό αρέσει στους ξένους, γιατί αισθάνονται ότι η χώρα δεν ζητιανεύει, αλλά διεκδικεί αυτό που δικαιούται την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα. Καλό θα ήταν, ο πρόεδρος Ομπάμα σαν φίλος της Ελλάδας να είχε εικόνα από τις θέσεις όλων των κομμάτων και όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.