ΚΟΣΜΟΣ

Επικοινωνία με Γιούνκερ και Μέρκελ

Βέβαιη η Μέι ότι θα κερδίσει την έφεση για το Brexit

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είναι βέβαιη ότι θα κερδίσει την έφεση που ανατρέπει τη δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση πρέπει να λάβει την έγκριση του κοινοβουλίου για να ξεκινήσει την επίσημη διαδικασία διαζυγίου από την ΕΕ, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπός της.

Σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, η Μέι επανέλαβε ότι δεν έχει αλλάξει το χρονοδιάγραμμά της για την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 της ευρωπαϊκής Συνθήκης της Λισαβόνας. Η ίδια έχει πει ότι θα ξεκινήσει τη διαδικασία έως τα τέλη Μαρτίου.

«Το ενδιαφέρον μας στρέφεται στο Ανώτατο Δικαστήριο, να παρουσιάσουμε την υπόθεσή μας εκεί και να την κερδίσουμε, και είμαστε βέβαιοι ότι έτσι θα είμαστε σε θέση να τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα που έχουμε ήδη καθορίσει», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι ανάλογο θα είναι το μήνυμα της Μέι και στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που αναμένεται να έχει αργότερα σήμερα με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.