ΚΟΣΜΟΣ

Οι πρώτες δηλώσεις μετά την ήττα

Βούρκωσε η Χίλαρι Κλίντον: Χρωστάμε στον Τραμπ μια ευκαιρία να ηγηθεί

Λίγες ώρες μετά την ήττα που υπέστη από τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ, η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και πρώην Πρώτη Κυρία, Χίλαρι Κλίντον, έκανε δηλώσεις ενώπιον υποστηρικτών και συνεργατών της στο New Yorker Hotel στο Μανχάταν.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, εμφανώς συγκινημένη, αλλά χαμογελαστή και έχοντας δίπλα της τον σύζυγό της, Μπιλ Κλίντον, ευχαρίστησε θερμά τους υποστηρικτές της, οι οποίοι την χειροκροτούσαν και φώναζαν υπέρ της.

«Ελπίζω ότι θα είναι ένας επιτυχημένος πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς» είπε για τον Τραμπ. Και συνέχισε: «Δεν ήταν το αποτέλεσμα που θέλαμε και εργαστήκαμε σκληρά. Και λυπάμαι που δεν κερδίσαμε. Αλλά νιώθω υπερηφάνεια και ευγνωμοσύνη για την όμορφη, δημιουργική, γεμάτη ενέργεια προεκλογική καμπάνια».

«Το ότι ήμουν υποψήφιά σας ήταν μεγάλη τιμή. Ξέρω πόσο απογοητευμένοι νιώθετε, γιατί νιώθω και εγώ το ίδιο. Είναι οδυνηρό και θα είναι για πολύ καιρό, αλλά θέλω να θυμάστε αυτό: η καμπάνια δεν ήταν μόνο για έναν άνθρωπο και μία εκλογική μάχη, αλλά για τη χώρα», συνέχισε.

«Εξακολουθώ να πιστεύω στην Αμερική. Και αν το πιστεύετε, πρέπει να αποδεχθείτε το αποτέλεσμα. Ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι πρόεδρός μας. Σεβόμαστε την ομαλή μετάβαση της εξουσίας. Σεβόμαστε τις αξίες της ελευθερίας της γνώμης και πρέπει να τις υπερασπιστούμε», είπε ακόμη, καλώντας τους οπαδούς της να είναι «ανοιχτόμυαλοι», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Χρωστάμε στον Τραμπ μια ευκαιρία να ηγηθεί», πρόσθεσε, σε μια επίδειξη υψηλού πολιτικού πολιτισμού.

Η Κλίντον, μάλιστα, δήλωσε ότι επικοινώνησε με τον Ντόναλντ Τραμπ καλώντας τον να εργαστούν μαζί για τη χώρα.

Βέβαια, εξήγησε πως η χώρα «είναι περισσότερο διχασμένη από αυτό που πιστεύαμε», ζητώντας εντούτοις από τους ψηφοφόρους της να αποδεχθούν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια, τόνισε πως πιστεύει ότι το αμερικανικό όνειρο αφορά σε όλους τους ανθρώπους, τους μετανάστες, τα μέλη της κοινότητας LGBT, τους ανθρώπους με αναπηρίες, όλους.

«Ευθύνη μας ως πολίτες είναι να χτίσουμε μία πιο ισχυρή και δίκαιη Αμερική. Είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι εδώ μαζί σας. Ευχαριστώ τον Τιμ Κέιν. Ήταν χαρά μου που τους γνώρισα καλύτερα και με καθησυχάζει ότι ο Τιμ θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή εκπροσωπώντας την Βιρτζίνια στη Γερουσία. Στον Μπαράκ και την Μισέλ Ομπάμα η χώρα μας σας χρωστάει ευγνωμοσύνη», συμπλήρωσε η Κλίντον και ευχαρίστησε θερμά την κόρη της Τσέλσι και την οικογένειά της.

Η Κλίντον απευθύνθηκε και σε όλα τα μικρά κορίτσια που παρακολούθησαν την καμπάνια, ζητώντας τους να μην έχουν καμία αμφιβολία ότι αξίζουν όλες τις ευκαιρίες στον κόσμο για να εκπληρώσουν τα όνειρά τους.

Όσο για τις γυναίκες που τη στήριξαν θερμά και την πίστεψαν δήλωσε πως την έκαναν να νιώσει υπερήφανη, ενώ τόνισε πως «μαζί είμαστε πιο ισχυροί και θα προχωρήσουμε μαζί. Και δεν πρέπει ποτέ, ποτέ να μην μετανιώσετε για αυτό».

«Φίλοι μας ας έχουμε πίστη ο ένας στον άλλο, γιατί θα υπάρξουν άλλες εποχές που θα έρθουν και υπάρχει δουλειά να γίνει. Ο Θεός να σας ευλογεί και να ευλογεί τις ΗΠΑ», ολοκλήρωσε φορτισμένη και αποχαιρέτησε το κοινό αφού προηγουμένως ο σύζυγός της της έδωσε ένα φιλί στο μάγουλο.

Στην πρώτη σειρά του κοινού βρίσκονταν στενοί συνεργάτες της, καθώς και χρηματοδότες, οι οποίοι την υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα, ενώ λίγο πριν την έναρξη της ομιλίας της κυριαρχούσε η μελωδία του «Ain't No Mountain High Enough» του Marvin Gaye, αλλά και τραγούδια του θερμού υποστηρικτή της, Μπρους Σπρίνγκστιν.

Στο πλευρό της βρέθηκε και ο Τιμ Κέιν, ο οποίος ήταν υποψήφιος αντιπρόεδρος και δήλωσε ότι είναι υπερήφανος για την Κλίντον.

«Η σύζυγός μου και εγώ είμαστε υπερήφανοι για την Χίλαρι Κλίντον», είπε ο Κέιν, κάνοντας λόγο για μεγάλο επίτευγμα σχετικά με τις ψήφους που συγκέντρωσε η υποψήφια των Δημοκρατικών.

«Ξέραμε ότι θα έγραφε ιστορία ως πρόεδρος των ΗΠΑ. Είμαι υπερήφανος γιατί έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία πολύ καλή ομάδα. Είναι πιστοί σε εκείνοι, γιατί είναι και εκείνη πιστή σε εκείνους. Είμαι υπερήφανος για την Χίλαρι γιατί αγαπάει αυτή τη χώρα. Κανείς δεν πρέπει να αναρωτηθεί αν η Χίλαρι θα δεχόταν το αποτέλεσμα μίας εκλογικής μάχης. Ξέρει το σύστημα που έχουμε, το αγαπάει και το αποδέχεται. Ξυπνάει την επόμενη ημέρα και αγωνίζεται», δήλωσε ο Κέιν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.