ΕΛΛΑΔΑ

Ξανά στη φυλακή ο Ανδρέας Μαρτίνης

Δεύτερη προφυλάκιση επιβλήθηκε από τον ανακριτή διαφθοράς Νικ. Τσιρώνη, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, στον πρωην πρόεδρο του Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέα Μαρτίνη. Η νέα δικογραφία αφορά τα νοσήλια με υπερβολική εκπτωση άνω του 60% σε 51 VIP πρόσωπα .
martinis

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που κλήθηκε να αντιμετωπίσει στη λίστα των ασθενών που δεν έβαλαν το …χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τα νοσήλειά τους, καταγράφονται 51 ονόματα μεταξύ των οποίων πρώην πρωθυπουργοί και στενοί συγγενείς τους, πρώην υπουργοί, βουλευτές, γενικοί γραμματείς υπουργείων, άνθρωποι των τεχνών και δημοσιογράφοι.

Οι γενναίες εκπτώσεις στα νοσήλεια των επωνύμων φέρονται να έφταναν ακόμη και το 100% εν Το αποτέλεσμα ήταν να ζημιωθεί το νοσκομείο για τις δωρέαν νοσηλείες των 51 προσώπων με 1,75 εκατ. ευρώ.

Ο Ανδρεας Μαρτίνης φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του:
- Πως από τη σύσταση του Ερρίκος Ντυνάν ως κοινωνικό ίδρυμαμη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που λειτουργεί ως Νομικού Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαισίου, προβλέπεται η δυνατότητα νοσηλείας, ευπαθών ομάδων αλλά και κατά περίπτωση ειδικών κατηγοριών. Αυτού του τύπου οι νοσηλείες, γίνονταν - όπως φέρεται να είπε- με εισηγήσεις της κοινωνικής υπηρεσίας του Ερρίκος Ντυνάν ή του Ερυθρού Σταυρού η της Αρχιεπισκοπής.
- Παραδέχθηκε ότι πράγματι τα 51 πρόσωπα δεν κατέβαλαν νοσήλεια. Ωστόσο, όπως φέρεται να υποστήριξε - οι νοσηλειές τους δεν έγιναν δωρεάν με έκπτωση που τους έγινε. Η εκπτωση, σύμφωνα με την πλευρά του κατηγορουμένου, αφορούσε το μέρος του ποσού που δεν κάλυπταν οι ασφαλιστικοί φορείς των ασθενών. Με άλλα λόγια, δηλαδή αυτό που δεν χρεώνονταν στους ασθενείς ήταν το εμπορικό κέρδρος του Ερρίκος Ντυνάν. Όπως δε ισχυρίστηκε, οι αποφάσεις αυτές δεν λήφθηκαν αυθαίρετα από τον ίδιο αλλά αδού οι σχετικές εισηγήσεις του γίνονταν δεκτές από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερρίκος Ντυνάν.
- Τέλος φέρεται να υποστήριξε πως η εκπτωση στα νοσήλεια - που όμως σε κάποιες πειτπώσεις έφτανε μέχρι και 100% - συνέβαλε στην αναβάθμιση του κύρους και της αξιοπιστίας του νοσοκομείου αφού τα πρόσωπα που νοσηλεύονταν ήταν δημόσια πρόσωπα και αυτό από μόνο του αποτελέσουν διαφήμιση για το Ερρίκος Ντυνάν. Έτσι, το νοσοκομείο μακροπρόθεσμα θα είχε κέρδη ενώ παράλληλα δημιουργούνταν και οι προυποθέσεις για επιχορήγηση του νοσοκομείου με κρατική επιχορήγηση όπως προβλέπεται από την ιδρυτική του πράξη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Μαρτίνης οδηγήθηκε στην φυλακή τον περασμένο Μάιο μετά την απολογία του για την υπόθεση «μίζας» 3,2 εκ. μάρκων που φέρεται να έλαβε από τη γερμανική εταιρία Hospitalia International για προμήθεια υπερκοστολογημένου εξοπλισμού του νοσοκομείου. Ο κ. Μαρτίνης είχε αρνηθεί ότι δωροδοκήθηκε και υποστήριξε ότι τα χρήματα ήταν νόμιμα και φορολογημένα και προέρχονταν από την οικογενειακή περιουσία της συζύγου του. Η σύζυγος του, η οποία είναι επίσης κατηγορούμενη στην ίδια υπόθεση, είχε αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση και περιοριστικούς όρους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.