ΕΛΛΑΔΑ

Τυχερά Παίγνια και Παιγνιομηχανήματα

Ξεπαγώνει η επένδυση του ΟΠΑΠ για τα VLTs

Την επανεκκίνηση του σχεδιασμού για τη λειτουργία των VLTs (Τυχερά Παίγνια και Παιγνιομηχανήματα) στην Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΠΑΠ, με ό,τι θετικό συνεπάγεται αυτό για τα έσοδα που θα εισρεύσουν στο Δημόσιο, τη μάχη κατά του παράνομου τζόγου αλλά και ένα ισχυρό μήνυμα για την επενδυτική κοινότητα, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ο Ντάμιαν Κόουπ, διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, δήλωσε σχετικά: «Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο νέος εγκεκριμένος κανονισμός είναι από τους αυστηρότερους διεθνώς, η απόφαση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων θα επιτρέψει τη νόμιμη ανάπτυξη των VLTs και η πλήρως ρυθμιζόμενη λειτουργία τους μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο τοπίο στην αγορά των τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα. Αυτή θα είναι επωφελής για την ευρύτερη οικονομία και θα συμβάλει στην πάταξη της παράνομης δραστηριότητας, δημιουργώντας σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη για τη χώρα. Έχοντας παραμείνει απολύτως προσηλωμένος στο έργο των VLTs, ο ΟΠΑΠ εισέρχεται πλέον στη φάση υλοποίησης αυτής της επένδυσης και εργάζεται εντατικά για την πλήρη ανάπτυξη των VLTs, που αποτελεί εταιρική προτεραιότητα για το έτος 2017».

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, «ως αποτέλεσμα της εισαγωγής νέου Κανονισμού Διεξαγωγής Τυχερών Παιγνίων μέσω Παιγνιομηχανημάτων από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (απόφαση υπ' αριθμ. 225/2/25.10.2016 που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Αρ. Φύλλου 3528, τεύχος 2ο την 01/11/2016), το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΠΑΠ ΑΕ αποφάσισε ότι υπάρχουν όλες οι κατάλληλες συνθήκες που επιτρέπουν στον οργανισμό να επανεκκινήσει τον σχεδιασμό του για τη λειτουργία των VLTs στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο νέος κανονισμός που αποφασίστηκε από την ΕΕΕΠ καθιερώνει ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο, που εξασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και τα δημόσια έσοδα και ταυτόχρονα επιτρέπει την οικονομική βιωσιμότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας των VLTs για τον ΟΠΑΠ και τους συνεργάτες του.
Το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τα παιγνιομηχανήματα εκμεταλλεύεται πλήρως τις δυνατότητες της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας παιγνίων και αξιοποιεί με ολοκληρωμένο τρόπο όλα τα διαθέσιμα περιοριστικά μέτρα για την προστασία των παικτών, βάσει διεθνών βέλτιστων πρακτικών για το υπεύθυνο παιχνίδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ΟΠΑΠ αποσύρεται από το συντριπτικό μέρος της διαιτησίας που είχε με το ελληνικό δημόσιο. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση διαιτησίας του ΟΠΑΠ στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο του Λονδίνου ήταν ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.