ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ικανοποίηση από τις δημοσκοπήσεις στη Χαριλάου Τρικούπη

Ζητείται «αφορμή» για την επιστροφή ψηφοφόρων στο ΠΑΣΟΚ

Ικανοποιημένοι από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, με το βαρόμετρο της Public Issue χθες να ενθαρρύνει την αισιοδοξία τους.

Στην Χαριλάου Τρικούπη μιλούν παράλληλα για ένα ‘θετικό κλίμα’ που εισπράττουν όπου και αν πάνε, με ανθρώπους να επιστρέφουν στο Κίνημα από το οποίο έφυγαν τα τελευταία χρόνια, μετά την ένταξη της χώρας σε μνημόνια. Την ίδια στιγμή, ‘διαβάζοντας’ τις δημοσκοπήσεις, παρατηρούν ραγδαία αποσυσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, με παράλληλα αισθήματα οργής στον κόσμο και πολύ υψηλά επίπεδα (της τάξεως του 25-30%) αδιευκρίνιστης ψήφου.

Σε αυτό το πλαίσιο, εκτιμούν πως αυτό που πρέπει να κάνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι να αναπτύξει με συνέπεια μία συγκεκριμένη πρόταση, με προγραμματικό και πολιτικό λόγο, δίνοντας έτσι την ‘αφορμή’ σε πολίτες που εντάσσονται στον ευρύτερο πολιτικό χώρο να πιαστούν από αυτήν. Η αφορμή αυτή λένε, πρέπει να είναι πολιτική, αφού …συναισθηματικά, τους τη δίνει ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του με την πολιτική που ακολουθεί και τις επιλογές που κάνει.

Σε αυτό το μοτίβο, αναζητούν μία θετική πρόταση, επιμένοντας ότι η γραμμή της Εθνικής Συνεννόησης και της Εθνικής Στρατηγικής αποτελούν επιλογή ευθύνης. Εφόσον αυτή βρεθεί, εκτιμούν ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορεί να αποτελέσει τον σοβαρό πόλο ελπίδας, σταθερότητας και συνέπειας, κόντρα στον λαϊκισμό που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ και την ‘παλινόρθωση της Δεξιάς’ που οραματίζεται κατά τους ίδιους η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεν λησμονούν, εξάλλου, να θυμίζουν πως πρώτη η Φώφη Γεννηματά μίλησε για την ανάγκη «εθνικής ομάδας» στην υπόθεση του χρέους και της αναγκαιότητας μεταρρυθμίσεων, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη ζήτησε πρώτη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στο 20% από 29% σήμερα. Την ίδια ώρα, ετοιμάζουν την παρουσίαση της ‘πλατφόρμας’ τους για μία σειρά από ‘καυτά’ θέματα για τους πολίτες.

Μεταξύ αυτών η αντιμετώπιση της ανεργίας που χτυπάει ‘κόκκινο’, τα κόκκινα δάνεια (οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τα οποία θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση με τους κοινωνικούς εταίρους), ακόμα ακόμα και οι τηλεοπτικές άδειες. Ιδιαίτερη σημασία τέλος, δίνουν στην Χαριλάου Τρικούπη στις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τυχόν ‘ατυχήματα’ που μπορούν να έχουν σοβαρές συνέπειες για την χώρα.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Θ.Τ. 9:08 02/11/2016

  Ο Τσίπρας παίρνει – ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ – τον δρόμο
  γιά εκεί που αξίζει, το 4 % .
  Ο Μητσοτάκης απ αυτό και μόνο «ξεπετάχτηκε».

  Γιά ποιό λοιπόν ¨θετικό κλίμα» μιλούν, εκεί στην Χ.Τρ.
  Ετσι θα έρθει στον ¨μεσαίο χώρο» ΕΚΕΙΝΟΣ ο σκόρπιος κόσμος
  μέσα στο «πρώτο» κόμμα του 38 % ( και όχι ΜΟΝΟ ! ),
  που ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ
  ΟΥΤΕ τσίριζα,
  ΟΥΤΕ Ν.Δ. αλλά και
  ΟΥΤΕ τις σημερινές ταμπέλλες και τα τερτίπια του «χώρου».

  Και μετά σου λέει «δεν λησμονούν πως ΠΡΩΤΗ ! ! ! η Φ.Γ. …» κ.λπ.
  Συνέχεια οι ηγεμονισμοί τύπου «έλα συ 0.5 %, διαλύσου συ 2.5 %» .
  Ωραία «συνεννόηση», μετά και «εθνική συνεννόηση» πάει να γίνει . . .

  ΟΧΙ ΕΤΣΙ, αλλοιώς
  πάμε άλλη μιά φορά γιά ελιά, κουτσουλιά κ.λπ.
  Η φωτιά του Καραμανλή συνεχίζει να καίει
  και ο Τσίπρας συνεχίζει να «παίζει με τα σπίρτα
  δίπλα στις βενζίνες».

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.