ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανησυχία για τις τουρκικές προκλήσεις

Ακόμα και να κλείσει η αξιολόγηση, δεν θα δούμε άμεσα αποτελέσματα

Ο προϋπολογισμός της χώρας για το 2017 θα τεθεί επί τάπητος στη διευρυμένη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής.
pasok

Στη συνεδρίαση, ωστόσο, έχουν κληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι και στελέχη φορέων, γεγονός που δείχνει ότι η συζήτηση θα επεκταθεί, παίρνοντας χαρακτήρα μίνι …δημοσίου διαλόγου, με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να δίνει βήμα σε φορείς που πιθανόν θίγονται από τα νέα οικονομικά δεδομένα όπως αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό που έχει καταθέσει η κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, στην Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν πως ακόμα και αν κλείσει η αξιολόγηση, τα αποτελέσματα για τον κόσμο δεν θα είναι ορατά. «Πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση. Όμως ακόμα και να κλείσει, δεν θα δούμε άμεσα αποτελέσματα στην ελληνική οικονομία», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως ούτε ξέρει, ούτε μπορεί να διαπραγματευτεί, αλλά και πως είναι ‘ανίκανη’ να εφαρμόσει αυτά τα οποία είναι απαραίτητα στην χώρα.

Στο μεταξύ, ιδιαιτέρως ανησυχητικά θεωρούν στην Χαριλάου Τρικούπη τα όσα λέει το τελευταίο διάστημα ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και όχι μόνο, καθώς οι προκλήσεις δεν λείπουν από αξιωματούχους της γειτονικής χώρας. Για του λόγου το αληθές, χαρακτηρίζουν «απολύτως απαράδεκτες» τόσο τις δηλώσεις Ερντογάν όσο και εκείνες του ηγέτη του τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιντζάρογλου και στέλνουν το μήνυμα ότι «κανείς δεν παίζει με την Ελλάδα και τα σύνορά της». Εφιστούν, δε, εμμέσως την προσοχή της κυβέρνησης σε αυτά τα θέματα, καθώς θεωρούν πως ούτε αθώα είναι, ούτε απλά…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.