ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μπαλαζές, το γλυκό της Μυτιλήνης

Υλικά
1 ποτήρι νισεστέ
1 ποτήρι ζάχαρη
6 ποτήρια νερό
1 σφηνάκι ανθόνερο
1 ποτήρι αμύγδαλα ασπρισμένα
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ένα ποτήρι νερό, τη ζάχαρη και το νισεστέ.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί ο νισεστές.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και συμπληρώνουμε και τα υπόλοιπα 5 ποτήρια νερό.

Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου αρχίσει να βράζει, να γίνεται διάφανο και να πήζει.
Όταν βράσει, ένα πεντάλεπτο περίπου, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ανθόνερο που θα δώσει στην κρέμα μεθυστικό άρωμα εσπεριδοειδών!
Το μοιράζουμε σε μπωλ. Από επάνω ρίχνουμε ξασπρισμένα αμύγδαλα, χοντροκομμένα.
Σερβίρεται μόλις κρυώσει ή και δροσερό από το ψυγείο.

Πως να ασπρίσουμε αμύγδαλα:
Σε ένα μεγάλο μπρίκι βάζουμε νερό να βράσει. Μόλις βράσει αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα. Τα αφήνουμε για μερικά λεπτά.
Πετάμε το βραστό νερό και ξαναγεμίζουμε το μπρίκι με κρύο.
Τα αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσουν και έτσι ξεφλουδίζονται εύκολα.
Τα ξεπλένουμε για να παραμείνουν λευκά και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Τώρα είναι έτοιμα να τα χρησιμοποιηθούν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.