ΕΛΛΑΔΑ

Χριστουγεννιάτικο Bazaar από τους φίλους του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού

Οι «Φίλοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού (ΜΚΙΕ)», μια ομάδα εθελοντών και φίλων του Ιατρείου, διοργανώνουν και φέτος το Χριστουγεννιάτικο Bazaar στις 4 Δεκεμβρίου, (από τις 10:00 μέχρι τις 18:00), στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης (στο χώρο της πρώην αμερικάνικης βάσης, κοντά στο σταθμό του μετρό «Ελληνικό»).
screenshot_8_69

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΜΚΙΕ, το Ιατρείο δεν χρηματοδοτείται από κανέναν και μόνος πόρος για την κάλυψη των αναγκών του είναι η αγάπη και η εκτίμηση του κόσμου για το έργο του, από την πρώτη κιόλας ημέρα της λειτουργίας του, τον Δεκέμβρη του 2011, που σπεύδει να προσφέρει φάρμακα, παιδικές τροφές και ό,τι μπορεί να φανεί χρήσιμο στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

«Ακόμα και σήμερα, που νομοθετικά έχει δοθεί η ελεύθερη πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στο Σύστημα Υγείας, η οικονομική κρίση, η φτωχοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας και τα χρόνια προβλήματα στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, εξακολουθούν να κάνουν αναγκαία τη λειτουργία του ΜΚΙΕ. Έτσι, το έργο του Ιατρείου γιγαντώνεται μέρα με την ημέρα, μαζί όμως και οι ανάγκες και οι ελλείψεις του. Γι’ αυτό λοιπόν, οι “Φίλοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού”, πήραν την πρωτοβουλία να οργανώσουν το Χριστουγεννιάτικο Bazaar, όπως συνηθίζουν να κάνουν τα τελευταία χρόνια, για να στηρίξουν τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία του Ιατρείου», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΜΚΙΕ.

Εθελοντές και φίλοι του Ιατρείου, με πολύ μεράκι έχουν κατασκευάσει χειροποίητα κοσμήματα, γλυκά, σπιτικά λικέρ και μαρμελάδες. Αλλά και πολλά άλλα είδη (βιβλία, CD, μικροαντικείμενα κλπ) θα είναι στη διάθεση των επισκεπτών. Και φυσικά, θα υπάρχει κυλικείο για καφέ και αναψυκτικό, με σπιτικούς gourmet μεζέδες, «salad bar» αλλά και ένα εκπληκτικό BBQ, με ποικιλία ψητών στα κάρβουνα. Όμως παράλληλα, θα συγκεντρώσουν γάλατα (εβαπορέ) και παιδικές πάνες (κυρίως μεσαία και μεγάλα μεγέθη). Είναι προσπάθεια που αποσκοπεί στην οικονομική ανακούφιση πολλών οικογενειών που εξυπηρετούνται από το ΜΚΙΕ.

Εκδηλώσεις θα υπάρχουν και για τους μικρούς φίλους του ΜΚΙΕ. Τα παιδιά θα μπορούν να διασκεδάσουν και να παίξουν στον παιδότοπο, να πάρουν μέρος σε παιχνίδια, αλλά και να ζωγραφίσουν και να κάνουν διάφορες κατασκευές με την καθοδήγηση και επίβλεψη ειδικευμένων παιδαγωγών και εθελοντών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.