ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνέντευξη στη Realnews

Ευκλ.Τσακαλώτος: Με έχει απογοητεύσει η στάση του ΔΝΤ

«Με έχει απογοητεύσει η στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην εφημερίδα «RealNews».

Και προσθέτει: «Λάμπει δια της απουσίας του στη διαπραγμάτευση. Δεν δίνει καμιά μάχη για να στηρίξει την ανάλυσή του, ότι η λιτότητα δεν μπορεί να είναι λύση στο πρόγραμμα. Και ούτε πιέζει σοβαρά τους Ευρωπαίους να συγκλίνουν με τη θέση του ότι απαιτείται μεγαλύτερη μείωση του χρέους ή ότι δεν βγαίνουν τα πρωτογενή πλεονάσματα με το 3,5%».

Ακόμη, ο κ. Τσακαλώτος καθιστά σαφές ότι δεν θα υπάρξουν μέτρα για το 2019 και το 2020. «Να συμφωνήσουμε ίσως για παράταση του κόφτη, εάν χρειαστεί. Αλλά νέα μέτρα η κυβέρνηση δεν πρόκειται να νομοθετήσει», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, ο υπουργός εκφράζει την άποψη ότι εάν οι εργαζόμενοι δεν συμμετέχουν στα οφέλη της ανάκαμψης, «τότε η Ευρώπη και η ευρωζώνη θα διαλυθούν», καθώς «οι ακροδεξιοί λαϊκιστές και οι φυγόκεντρες δυνάμεις ενισχύονται κάθε μέρα».

Τέλος, ο κ. Τσακαλώτος επισημαίνει ότι «οι πιο πολλοί παίκτες δεν θέλουν εκλογές (σ.σ. στην Ελλάδα), ούτε ένα Grexit», καθώς οι συνθήκες λόγω Brexit, προσφυγικού και επικείμενες εκλογές σε πολλά κράτη-μέλη της Ε.Ε. θα συνδράμουν ώστε να βρεθεί πολιτική λύση στο ζήτημα της Ελλάδας. «Εξάλλου, αν βγει μια χώρα από την ευρωζώνη, δεν θα είναι μόνη της, θα ακολουθήσουν πολλές. Μόλις μια χώρα βγει, οι αγορές θα τσακίσουν την επόμενη χώρα», καταλήγει ο υπουργός Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.