ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Τράπεζα Πειραιώς: Συνεδριάζει σήμερα για την επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου

Εκτός απροόπτου την επόμενη Τετάρτη θα ολοκληρωθεί η επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλoυ

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων Μελών Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς εντείνοντας τις προσπάθειες για την ολοκλήρωση των διαδικασιών επιλογής νέου διευθύνοντος συμβούλου. Κατά πληροφορίες η Επιτροπή θα εξετάσει λίστα που περιλαμβάνει έξι υποψηφίους για τη θέση και θα επιλέξει δυο πρόσωπα τα οποία και θα προτείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας.

Στη συνέχεια την επόμενη Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει εκ νέου το Δ.Σ. της Πειραιώς για να επιλέξει, μεταξύ των δυο τελικών υποψηφίων, τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο. Έτσι αν όλα πάνε καλά την ερχόμενη εβδομάδα ο όμιλος θα έχει διευθύνων σύμβουλο, υπόθεση που βρίσκεται σε εκκρεμότητα εδώ και σχεδόν ένα χρόνο: από τον Ιανουάριο του 2015. Με την επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου, και αφού έχει προηγηθεί η επιλογή του νέου προέδρου, του κ. Γιώργου Χατζηνικολάου, θα ολοκληρωθούν οι διοικητικές αλλαγές στο όμιλο Πειραιώς. Πάντως ορισμένες πλευρές διατυπώνουν επιφυλάξεις για την διαδικασία.

Σημειώνεται ότι πριν λίγες εβδομάδες ο πρόεδρος του ομίλου κ. Γ. Χατζηνικολάου βρέθηκε στη Φρανκφούρτη όπου είχε συναντήσεις με τους επιτελείς του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM). Κατά πληροφορίες στο επίκεντρο βρέθηκε το κρίσιμο ζήτημα της επιλογής νέου διευθύνοντος συμβούλου και ο πρόεδρος της Πειραιώς παρουσίασε στον SSM τους υποψηφίους για να καταγράψει τυχόν ενστάσεις ή προβληματισμούς. Στόχος να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει ενδεχόμενο απόρριψης του νέου διευθύνοντος συμβούλου από τον SSM μετά την επιλογή του από το Δ.Σ. της τράπεζας όπως είχε συμβεί λίγους μήνες πριν.

Με την ολοκλήρωση των διοικητικών αλλαγών η νέα διοίκηση θα μπορέσει απερίσπαστη να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Τα στοιχεία του εννεαμήνου δημιουργούν συγκρατημένη αισιοδοξία καθώς ο δείκτης δανείων σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών διαμορφώθηκε στο 38,8%, με το υπόλοιπό τους να μειώνεται σημαντικά για 4ο συνεχόμενο 3μηνο. Η ετήσια συνολική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων έφτασε τα 2,2 δισ. ευρώ ενώ ο σχηματισμός νέων καθυστερήσεων δανείων ήταν αρνητικός για 3ο συνεχόμενο τρίμηνο, στα -335 εκατ. ευρώ. Στελέχη του ομίλου πάντως τονίζουν ότι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων απαραίτητη προϋπόθεση είναι η γενικότερη βελτίωση της οικονομίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.