ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Γεννηματά: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τελειώσει

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει αποδεχθεί τον μόνιμο ενισχυμένο «κόφτη» και πολλά δισ. μέτρα τουλάχιστον μέχρι το 2020, τόνισε η επικεφαλής της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό στη Βουλή.

«Ό,τι και να εξαγγείλετε, έχετε τελειώσει στην συνείδηση του ελληνικού λαού», υποστήριξε σε ό,τι αφορά τις παροχές που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός για τους χαμηλοσυνταξιούχους. «Ανεξάρτητα από τις δεσμεύσεις που θα αναλάβει η κυβέρνηση, υπάρχει τρόπος για κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης με ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα αποτελείται από τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρομοίασε τον πρωθυπουργό με τον Σεβάχ τον Θαλασσινό. «Κουραστήκαμε να σας ακούμε να μιλάτε για σκληρές διαπραγματεύσεις», είπε και πρόσθεσε: «Επιστρέφετε κάθε φορά στην Ελλάδα σας τον Σεβάχ τον Θαλασσινό και να μας λέτε για την ελπίδα που επιστρέφει. Πόσους ακόμη ρόλους θα υποδυθείτε, γιατί τελειώνει και το βεστιάριο που φορά ο συνέταιρός σας ο Π. Καμμένος».

Ο προϋπολογισμός αποτελεί την τελική πράξη επίθεσης στη μεσαία τάξη και σε όποιον παράγει ακόμα στη χώρα, υπογράμμισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αναφέροντας ότι η φορολόγηση γίνεται το 2017 ακόμη περισσότερο κοινωνικά άδικη.

Αυτό που κάνει πλέον η κυβέρνηση δεν είναι κοινωνική πολιτική, αλλά αναδιανομή της φτώχειας, είπε, ενώ σημείωσε ότι η κατάσταση στον χώρο της υγείας έχει γυρίσει σε εποχές πριν το 1981. «Όποιος δεν έχει χρήματα, πεθαίνει», δήλωσε η κ. Γεννηματά, αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία.

Κυβέρνηση όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας θα μπορούσε να ξαναθέσει στο τραπέζι το θέμα της πραγματικής απομείωσης του χρέους, την εκτίναξη των ρυθμών ανάπτυξης της οικονομίας και ευρεία συναίνεση για τις αναγκαιές μεταρρυθμίσεις, τόνισε η κ. Γεννηματά.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει κλείσει τον κύκλο της. Όσο πιο γρήγορα φύγουν, τόσο το καλύτερο για τον τόπο. Όμως η λύση δεν είναι μια κυβέρνηση της Δεξιάς», είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Επέκρινε ακόμη τη Ν.Δ. ότι δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της για τη διακυβέρνηση της περιόδου 2004-2009.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. jontikis 20:12 10/12/2016

    Φωφη εισαι ετοιμη να κυβερνησεις?Μιλας σοβαρα?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.