Υλικά
...για το τραχανότο
1 πακέτο Τραχανότο
100ml ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
800ml ζωμό λαχανικών
...για το σπεντζοφάι
1 λουκάνικο σε φέτες
1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κομματάκια
1 πιπεριά κέρατο, σε κομματάκια
2-3 μικρά κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 κονσέρβα Τοματάκια Ολόκληρα Αποφλοιωμένα
100γρ. φέτα
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πρώτα ετοιμάζετε το σπεντζοφάι: Κόβετε τις πιπεριές σε κομμάτια. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε 1 ποτήρι του κρασιού νερό και μαλακώνετε τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια.
Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Ρίχνετε το λουκάνικο και μαγειρεύετε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε και το τραχανότο: Ρίχνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το τραχανότο μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε τον πελτέ και στη συνέχεια το ζωμό των λαχανικών σε δόσεις. Μαγειρεύετε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να μελώσει ο τραχανάς και να γίνει σαν ριζότο.
Σερβίρετε το σπεντζοφάι πάνω στο τραχανότο, τρίβοντας από πάνω τη φέτα και πασπαλίζοντας με μαϊντανό.
Πλησιάζει η εφαρμογή της θερινής ώρας - Θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ...
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ INBOX ΣΑΣ!
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα