ΚΟΣΜΟΣ

Συνέντευξη στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik

Η καλλονή υπουργός Αθλητισμού του Μαδούρο μετακομίζει...

Η 36χρονη Αλεχάντρα Μπενίτες είναι μια γοητευτική αθλήτρια της ξιφασκίας με συμμετοχές στους Ολυμπιακούς Αγώνες (Αθήνα 2004, Πεκίνο 2008, Λονδίνο 2012), που ασχολήθηκε με την πολιτική στην πατρίδα της, την Βενεζουέλα. Η Μπενίτες έχει μετακομίσει το τελευταίο διάστημα στην Μόσχα και έδωσε συνέντευξη στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik μιλώντας για την συμμετοχή της στην πολιτική ζωή της πατρίδας της και για τους λόγους που αποφάσισε να ζήσει στην Ρωσία.

Η όμορφη ξιφομάχος, πρώην μοντέλο και πολιτικός, ήταν μέλος επί χρόνια της νεολαίας του Σοσιαλιστικού κόμματος στη Βενεζουέλα και είχε την ευκαιρία να συναντήσει από κοντά τον Ούγκο Τσάβες. Η ίδια, αναφέρει ότι ο Τσάβες σεβόταν τους αθλητές και το 2010 την κάλεσε να θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής στο Καράκας.

Το 2013 ο νέος πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανέθεσε στην εντυπωσιακή ξιφομάχο το υπουργείο Αθλητισμού ενώ τον Ιανουάριο του 2014, στον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του την αντικατέστησε με τον πρώην παίκτη του μπέιζμπολ Τόνι Αλβάρεζ.

Μιλώντας για τους λόγους που μετακόμισε στην Μόσχα η Μπενίτες δηλώνει: «Είμαι εδώ για χάρη του αθλητισμού. Προπονώ την ρωσική εθνική ομάδα (ξιφασκίας) και έχουν πολύ υψηλό επίπεδο προπόνησης. Αυτά τα κορίτσια είναι δύο φορές ολυμπιονίκες. Ναι, είναι δύσκολο εξαιτίας του καιρού και των αποστάσεων, αλλά αυτό το μέρος είναι το καλύτερο για να εργαστεί κανείς ως προπονητής».

Η Μπενίτες τόνισε ότι η ξιφασκία είναι ένα άθλημα που διδάσκει πειθαρχία, αλληλεγγύη και ομαδική συνεργασία και συμπλήρωσε ότι η ενασχόληση με τον αθλητισμό βοηθά το άτομο να συγκεντρωθεί και να σκέφτεται με στρατηγική. «Τα τελευταία χρόνια πολλοί σπουδαίοι πολιτικοί και εξέχουσες προσωπικότητες παγκόσμιων κοινωνικών κινημάτων έχουν αναδειχθεί από το σπορ της ξιφασκίας. Τελικά, η πολιτική και η στρατηγική συνδέονται στενά», ανέφερε η πρώην υπουργός του Μαδούρο.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξής της η γοητευτική ξιφομάχος αναφέρθηκε και στο ίδρυμα που έχει δημιουργήσει, το BenitezVen, το οποίο έχει στόχο να εφοδιάζει τα νέα παιδιά
με τα μέσα που είναι απαραίτητα και να τους δίνει ευκαιρίες για να διακριθούν στο άθλημα της ξιφασκίας.

Σχετικά με τον αποκλεισμό των Ρώσων αθλητών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, η Μπενίτες χαρακτήρισε την ενέργεια «απόφαση με πολιτικά κίνητρα» και είπε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ ((WADA) ελέγχεται από τις ΗΠΑ.

Όταν ρωτήθηκε για τις σχέσεις Ρωσίας - Βενεζουέλας, η αθλήτρια τόνισε ότι η Ρωσία έχει προσφέρει μεγάλη υποστήριξη στην χώρα της. «Αυτή η σχέση έχει δώσει πολλά στη Βενεζουέλα. Οι διεθνείς επιθέσεις έχουν αρχίσει να αποδυναμώνονται, επειδή ο καθένας γνωρίζει ότι η Βενεζουέλα δεν θα αφεθεί μόνη με το πετρέλαιό της. Ο καθένας διαπιστώνει ότι αυτή έχει πολιτική, στρατιωτική και ηθική στήριξη», δήλωσε η Μπενίτες.

Στην Βενεζουέλα ο ανεξέλεγκτος πληθωρισμός, που συνοδεύεται από μεγάλη έλλειψη των βασικών αγαθών, ανάγκασε την κυβέρνηση Μαδούρο να δώσει εντολή στην Κεντρική Τράπεζα της χώρας για να τυπωθούν χαρτονομίσματα των 500 και των 5.000 μπολιβάρ.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.