ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Υγρό κέικ σοκολάτας με καφέ

Υλικά
1 κουτ. σούπας καφέ στιγμιαίο
1 κουτ. σούπας κακάο σκόνη
350 γρ. κουβερτούρα
260 γρ. βούτυρο
10 αβγά
4 κουτ. σούπας γάλα
300 γρ. ζάχαρη
125 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα και την πασπαλίζουμε με κακάο. Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε τον καφέ διαλυμένο σε 3 κουταλιές σούπας νερό. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε σε ένα άλλο μπολ τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη και το γάλα. Μεταφέρουμε το μείγμα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, την ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια μεταφέρουμε στο μείγμα της σοκολάτας.

Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα που θα το ρίξουμε στη φόρμα μας. Ψήνουμε για 35 λεπτά. Ξεφορμάρουμε το γλυκό μόλις κρυώσει και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.