ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Κάμερον: Έρχονται τα χειρότερα για αρκετές χώρες της Ευρωζώνης

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, είπε ενώπιον αμερικάνικου ακροατηρίου ότι η Ευρωζώνη θα αντιμετωπίσει περαιτέρω αναταραχή, διότι το κοινό νόμισμα έχει προκαλέσει δεκαετίες χαμένης ανάπτυξης σε ορισμένες χώρες, όπως γράφει το Bloomberg, επικαλούμενο και την Daily Telegarph.

Στην πρώτη ομιλία μετά την παραίτησή του εξαιτίας της επικράτησης του Brexit στο δημοψήφισμα του Ιουνίου 2016, ο Κάμερον υποστήριξε ότι με το ευρώ θα υποφέρουν ακόμα περισσότερο οι πιο αδύναμες οικονομίες, επειδή η Ευρώπη δεν έχει ένα ενιαίο φορολογικό σύστημα.

"Βλέπω περισσότερα προβλήματα στο μέλλον" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός μιλώντας στους φοιτητές Πανεπιστημίου της Ιντιάνα.

"Δεν δουλεύει (το ευρώ) έτσι όπως ήταν ο αρχικός σκοπός του και αρκετές χώρες θα βιώσουν δεκαετίες χαμένης ανάπτυξης" εξήγησε το σκεπτικό του.

Ο Κάμερον υπεραμύνθηκε της επιλογής του να πάει σε δημοψήφισμα, στο οποίο η παραμονή στην Ε.Ε. έχασε με 52% - 48% από το Brexit, διότι το συγκεκριμένο θέμα της συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση "δηλητηρίαζε" για πάνω από 40 χρόνια την πολιτική σκηνή της Βρετανίας.

Είναι η πρώτη φορά που ο Κάμερον, o οποίος γράφει και βιβλίο, τοποθετήθηκε δημόσια σε ένα δυτικό κράτος, μετά την ήττα του στο δημοψήφισμα και τη νίκη του Τραμπ στις αμερικάνικες εκλογές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.