ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στη Realnews

Μακάριος Λαζαρίδης: «Δυστυχώς για τη χώρα μας ο κ. Τσίπρας δεν θα φορέσει ποτέ γραβάτα»

«Κοροϊδεύει ο πρωθυπουργός όταν παρουσιάζει ένα εφάπαξ βοήθημα ως 13η σύνταξη», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα RealNews ο Διευθυντής του Γραφείο Τύπου της Ν.Δ Μακάριος Λαζαρίδης

Και προσθέτει: «Ενδεχομένως, οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος να προετοιμάζουν τη δραπέτευσή τους από τα αδιέξοδα που οι ίδιο δημιούργησαν».

Αναφερόμενος, στην απόφαση του Eurogroup σχετικά με το χρέος ο κ. Λαζαρίδης υπογραμμίζει: «Ο πρωθυπουργός είχε πει πως, μόλις πετύχει λύση για το χρέος, θα φορέσει γραβάτα. Δυστυχώς για τη χώρα μας ο κ. Τσίπρας δεν θα φορέσει ποτέ γραβάτα. Διότι πέρα από τα αναμενόμενα βραχυπρόθεσμα μέτρα που πήρε η Ελλάδα, τα οποία δεν μειώνουν το χρέος ούτε κατά ένα ευρώ, καμία συζήτηση για μεσοπρόθεσμα μέτρα δεν έγινε και φυσικά ούτε κουβέντα για την ποσοτική χαλάρωση».

Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει πως η Συμφωνία Αλήθειας θα εφαρμοστεί σε κάθε περίπτωση, ενώ απαντώντας στην ερώτηση για το εάν η Νέα Δημοκρατία θα δεχθεί τη συμφωνία Τσίπρα ή θα επαναδιαπραγματευτεί επισημαίνει: «Δεν γνωρίζουμε ακόμη ούτε αν θα καταλήξει σε συμφωνία ο κ. Τσίπρας, ούτε, προπάντων, σε ποια συμφωνία θα καταλήξει. Η αναξιοπιστία του και η πολεμική που αναπτύσσει εναντίον μεταρρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων υπονομεύουν κάθε δυνατότητα ικανοποιητικού αποτελέσματος. Στραγγαλίζουν την οικονομία και δεν μπορούν να φέρουν ανάπτυξη και επενδύσεις. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης και η νέα Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα συνεχίσουν τη συζήτηση με τους εταίρους της χώρας, πάνω στον οδικό χάρτη εξόδου της χώρας από την κρίση που παρουσιάσαμε, και που περιλαμβάνει απτά δείγματα επιτάχυνσης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων».

Για τα δυο χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο κ. Λαζαρίδης αναφέρει: «Στα δύο χρόνια που πέρασαν, η κυβέρνηση αυτή κόστισε 86 δισ στη χώρα, χάθηκαν 21 δισ ευρώ εθνικός πλούτος, επιβλήθηκαν επιπλέον φόροι 9 δισ, ένα αιώνιο υπερταμείο και "κόφτης" μισθών και συντάξεων 3,5 δισ ευρώ. Σε σχέση με το 2014, όλοι οι Έλληνες γίναμε φτωχότεροι, η ανταγωνιστικότητα επιδεινώθηκε, τα λουκέτα πολλαπλασιάστηκαν».

«Η Νέα Δημοκρατία», τονίζει ο Διευθυντής του Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, «είναι σε ανοιχτή γραμμή μόνο με την κοινωνία. Θέλουμε να πείσουμε τους πολίτες να μας υπερψηφίσουν και όχι απλά να καταψηφίσουν την Κυβέρνηση μόνο, όπως συνήθως γίνεται. Είμαι σίγουρος ότι θα το πετύχουμε μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας, καθώς το μαύρο που σκεπάζει τη χώρα πρέπει να αποτελέσει σύντομα παρελθόν. Η αποτυχία της Κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνει αποτυχία της πατρίδας μας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.