ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μελομακάρονα μπουκίτσες

Υλικά
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο καλής ποιότητας (ελαφρύ)
1 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3/4 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
1 κ.σουπ. κοφτή κανέλα
1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο σκόνη
20 ml. Κονιάκ
1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρική
1 κ.γλ. baking powder
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. καρύδια ελαφρώς κοπανισμένα
...για το σιρόπι:
3 φλ. τσαγιού νερό
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλ. τσαγιού μέλι θυμαρίσιο ( ή ανθέων)
1 ξύλο κανέλας
2-3 ξυλάκια γαρίφαλο

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Μέσα σε ένα μεταλλικό σκεύος ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, το μέλι και τα αρωματικά. Μεταφέρουμε το σκεύος στην φωτιά και ανακατεύουμε για 5′ μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
Μόλις περάσει ο χρόνος,κατεβάζουμε το σκεύος και αφαιρούμε με μια σπάτουλα τα κανελο-γαρίφαλα.
Ετοιμάζουμε τα μελομακάρονα. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τα δύο είδη λαδιών, την ζάχαρη, το ξύσμα και τα αρωματικά (κανέλα,γαρίφαλο και κονιάκ), ανακατεύουμε με έναν αυγογδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού μαζί με την σόδα, προσέχουμε γιατί θα αρχίσει να αφρίζει και να φουσκώνει κατά το ανακάτεμα.
Ανακατεύουμε για 2′-3′ μέχρις ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Τέλος, προσθέτουμε τμηματικά το αλεύρι μαζί με το baking powder αφού το κοσκινίσουμε πρώτα, χρησιμοποιώντας το χέρι μας με απαλές κυκλικές κινήσεις από μέσα προς τα έξω.
Μόλις δούμε ότι απορροφηθεί όλο το αλεύρι, σταματάμε το ανακάτεμα γιατί η ζύμη αρχίζει να ζεσταίνεται με αποτέλεσμα να χάνει την ελαστικότητα της και να βγάζει το λάδι. Γι’αυτό προσοχή!
Πλάθουμε σε μικρά μακρόστενα μπαλάκια τα μελομακάρονα και τα τοποθετούμε σε απόσταση μεταξύ τους σε δύο μεγάλα ταψιά για μπισκότα, ελαφρώς λαδωμένα.
Ψήνουμε για 25′-40′ στους 170 βαθμούς, μετά τα 30′ μπορούμε να ανοίξουμε τον φούρνο και να τσεκάρουμε σε τι στάδιο βρίσκονται. Όταν τα ξεφουρνίσουμε θα πρέπει να έχουν χρυσαφί χρώμα.
Μόλις τα βγάλουμε τα βουτάμε όπως είναι ζεστά στο χλιαρό σιρόπι για 1′-2′, τα μεταφέρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με τα καρυδάκια.

Πηγή : ariadnewonderland.wordpress.com

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.