ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Προϋπολογισμός 2017

Μητσοτάκης: Έτοιμοι να αναλάβουμε τις τύχες της χώρας

«Το "Τσοβόλα δώστα όλα" το πλήρωσε ακριβά η χώρα κ. Τσίπρα. Αποδείξατε άλλη μία φορά πόσο ανεύθυνος είστε» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε όσα έλεγε ο νυν πρωθυπουργός από τη θέση της αντιπολίτευσης για το «κοινωνικό μέρισμα» της κυβέρνησης Σαμαρά, το οποίο είχε αποκαλέσει «πράξη ντροπής και ταπείνωσης κάθε πολίτη».

«Θεωρούμε πράξη ντροπής και ταπείνωσης του κάθε πολίτη. Αν αυτό δεν είναι ο απόλυτος ξεπεσμός, οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. Πώς πετά το ξεροκόμματο στους Έλληνες πολίτες επιχειρώντας να τους αφαιρέσει την αξιοπρέπειά τους» διάβασε ο κ. Μητσοτάκης από την ομιλία του κ. Τσίπρα.

Σημείωσε, επίσης, πως «αφού κόψατε το ΕΚΑΣ και τις συντάξεις και αυξήσατε τους φόρους, τους δίνετε ένα βοήθημα που θα το πάρετε πίσω την επόμενη χρονιά».

«Η ιστορία εκδικείται κ. Τσίπρα και στην περίπτωσή σας επαναλαμβάνεται σαν φάρσα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και δήλωσε ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να αναλάβει τις τύχες της χώρας.

«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες της χώρας. Είμαι έτοιμος και αποφασισμένος να υλοποιήσω το εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση» τόνισε.

«Όσο πιο γρήγορα φύγετε τόσο καλύτερο για τη χώρα. Εμείς είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Αν νομίζετε ότι με ένα χριστουγεννιάτικο πακέτο παροχών θα ανακάμψετε, πλανάσθε. Κι άλλοι έταξαν παροχές στο παρελθόν, και δεν είναι καν σε αυτή την αίθουσα», είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι η οπισθοχώρηση της ώρας στα δύο αυτά χρόνια «δεν έχει προηγούμενο». «Από τη μεταπολίτευση και μετά, καμία άλλη κυβέρνηση δεν έχει προκαλέσει τόση ζημιά σε τόσο μικρό διάστημα» είπε.

«Υποσχεθήκατε ελπίδα και επιφέρατε κοινωνική καταρράκωση, υποσχεθήκατε αλλαγή και κρατάτε τη χώρα κολλημένη στο παρελθόν, ναρκοθετώντας το μέλλον της» πρόσθεσε.

«Είστε η πρώτη κυβέρνηση που εγκαλεί όχι την προηγούμενη, αλλά την επόμενη κυβέρνηση για τις δικές σας παραλείψεις. Είστε μια κυβέρνηση με μηδενική αξιοπιστία και ανύπαρκτο πολιτικό κεφάλαιο. Και γι’ αυτό η ιστορία θα είναι αμείλικτη μαζί σας» δήλωσε.

«Το κεφάλαιο του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού κλείνει οριστικά μαζί σας» συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την απόφαση του Eurogroup ναρκοθετεί το μέλλον της χώρας, γιατί τα μέτρα για το χρέος ισοδυναμούν με 4ο μνημόνιο.

«Υποσχεθήκατε να σκίσετε τα μνημόνια και έχετε ήδη υπογράψει το 3ο μνημόνιο, το συμπληρωματικό μνημόνιο και έχετε μονογράψει το 4ο» είπε χαρακτηριστικά.

Ο προϋπολογισμός -πρόσθεσε- αποδεικνύει ότι δεν έχετε αξιόπιστο σχέδιο, Αποδεικνύεται ότι δεν έχετε κανένα σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση. Το μόνο που ξέρετε είναι να βάζετε φόρους -2,6 δισ ευρώ νέους φόρους, οι πιο πολλοί έμμεσοι.

«Οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν φόρους επιπέδου Σκανδιναβίας και απολαμβάνουν υπηρεσίες τύπου Κατρούγκαλου και Πολάκη».

«Χόρτασε ο λαός με απάτες και με αυταπάτες. Η κοινωνία απαιτεί ρεαλισμό και αλήθειες» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. «Η Ελλάδα έχει επιτακτική ανάγκη από μια δυναμική επανεκκίνηση, που μπορεί να προκύψει μόνο από μια πολιτική αλλαγή» συμπλήρωσε.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ναι , κ. Μητσοτάκή,
    με τα χάλια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ , ειναι παρα πολύ πιθανό να βγεί το
    κομμα σου παλι πρώτο και συ ο νέος πρωθυπουργός, οταν θα γίνουν εκλογές , αύριο ή μεθαύριο .
    Αν δεν αλλάξεις και συ τακτική όμως, θα εχουμε μιά από τα ίδια και με σένα,ή την κατάσταση που θα αφήσεις πίσω σου τα επώμενα 10-15 χρόνια.
    Σε άκουσα χθές ανασταίνεις το » Τσοβόλα δώστα όλα » που ελέγχθει πριν χρονια σε άλλες περιστάσεις και καταστάσεις , αλλά δεν σε άκουσα να κατηγορήσεις τα τριχίλιαρα του Καραμναλή στην Ηλεία , τοτε με τις προεκλογικές ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ…..
    Εκείνα τα λεφτά ομως δεν ηταν απο διάφορα ΜΟΠ , αλλά απο το Κρατος μας του οποίου ο προϋπολογισμός ειχε ενα έλλειμμα των 16% .
    Ηταν η ουσία του ίδιου του μνημονίου που μας επακολούθησε .
    Αν δεν τα παραδεχθείς αυτά και αν δεν αποποιηθείς την ΚΑΡΑΜΑΝΛΟΚΡΑΤΙΑ που μας πλείττει ακόμξ´η και με πρωθυπουργό , που στο παντελόνι του τοποθετείται ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ….
    Αν δεν ματώσεις και συ με το κόμμα σου , ματαιοπονείς και Αλήμονο στα εγγόνια μας !

  2. Jontikis 18:34 11/12/2016

    Τα φασισταρια ετοιμαζονται να ξαναρθουνε Πιστευω ο λαος να φανει για αλλη μια φορα εξυπνος!

  3. GEORGIA. 20:27 10/12/2016

    Ο Κυριακος Μητσοτακης ξεβρακωσε τον πολιτικο απατεωνα, ψευτη, προδοτη και δοσιλογο Αλεξη καρπαζοεισπρακτορα Τσιπρα.Το πολιτικο πτωμα Αλεξης Τσιπρας που καταστρεφει την Ελλαδα δυο χρονια τωρα εχει αρχισει να εκπεμπει φοβερη μποχα απο την πολιτικη του αποσυνθεση.Εκλογες τωρα για να φυγει το τυμπανιαιο πολτικο πτωμα Τσιπρας και το γουρουνι συγκυβερνητης του, ο καραγκιοζης με την γελοια στολη παραλλαγης.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.