ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΗ ΓΚΡΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ...

Αχός βαρύς ακούστηκε, πολλά τουφέκια έπεσαν. Για το αντίδωρο που αποφάσισε να μοιράσει ο Τσίπρας στους χαμηλοσυνταξιούχους. Γιατί αντίδωρο είναι κι όχι 13η σύνταξη, όπως, για λόγους επικοινωνίας, το Μαξίμου και τα χαλκεία του βάφτισαν το έκτακτο επίδομα σε 1.600.000 πολίτες που λαμβάνουν σύνταξη κάτω από 850 ευρώ.

Το θέμα όμως δεν είναι τι λέει, τι έκανε και γιατί το έκανε ο Τσίπρας, αλλά ο τρόπος που αντιδρά η αντιπολίτευση. Θέλεις να εξαγοράσεις συνειδήσεις και ψήφους του λένε. Μα και βέβαια αυτό θέλει. Το ίδιο δεν έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δηλαδή, δεν είχε δώσει κι αυτή έκτακτο βοήθημα από το πλεόνασμα που είχε επιτύχει; Τότε ήταν καλά;

Ναι, αλλά τότε ο Τσίπρας είχε καταγγείλει τη διανομή του "κοινωνικού μερίσματος" θα μου πείτε κάποιοι. Για να καταλάβω: Η ένσταση είναι γιατί κάνει κάτι που παλαιότερα είχε καταγγείλει; Πρώτη φορά γίνεται; Εδώ είπε θα καταργήσει τα μνημόνια, θα διώξει την τρόϊκα, θα διαγράψει το χρέος και θα κάνει την Ευρώπη να χορεύει πεντοζάλη. Έλεγε τους άλλους γερμανοτσολιάδες, αυτό σας πείραξε; Το αντίδωρο;

Και για να έχουμε καλό ρώτημα: Αν το βράδυ στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ρωτήσει ο Αλέξης τον Κυριάκο, τη Φώφη, τον Κουτσούμπα, τον Σταύρο "διαφωνείτε με το επίδομα, δεν πρέπει να τα δώσω;" τι θα πουν "όχι, να μην το δώσεις". Δεν νομίζω ότι θα το πει κάποιος. Δεν θα θελήσει κανείς να βάλει απέναντι τους δικαιούχους του επιδόματος. Απλώς θα πουν πως είναι υποκριτικό αυτό που κάνει, δεν είναι 13η σύνταξη, προέρχεται από υπερφορολόγηση, είναι παλαιοκομματισμός και φαυλότητα και προσπαθεί να εξαγοράσει τη συνειδήσεις και τις ψήφους των συνταξιούχων.

Τρεις παρατηρήσεις. Πρώτη: Δεν είναι παλαιοκομματισμός και φαυλότητα αν συμφωνείς να δοθούν, για να μην κακοκαρδίσεις τους συνταξιούχους, αλλά διαφωνείς για τους λόγους που το κάνει; Είναι.

Δεύτερη παρατήρηση: Όταν συμφωνείς να δοθεί το επίδομα και αρχίζεις να γκρινιάζεις για τις κυβερνητικές προθέσεις το μόνο που κάνεις είναι να μπερδέψεις τους πολίτες. Αν καλώς το δίνει κανείς δεν κάθεται να ακούσει την αιτιολόγηση που εσύ λες. Και πρώτοι απ' όλους οι συνταξιούχοι.

Τρίτη παρατήρηση: Όταν λέγεται πως προσπαθεί να εξαγοράσει συνειδήσεις δεν είναι υποτιμητικό για τους δικαιούχους του επιδόματος; Θεωρούν πως εξαγοράζονται με 300 ευρώ; Με τόσο αξιολογούν την τιμή, την υπόληψη, την αξιοπρέπεια, τη συνείδηση των φτωχών ανθρώπων, των χαμηλοσυνταξιούχων; Λάθος μέγα το επιχείρημα της εξαγοράς. "Ε, και;" θα σου πει ο συνταξιούχος. "Μπορεί ο Τσίπρας να θέλει να με εξαγοράσει. Εσύ τι λες; Να μην δοθεί το επίδομα;".

Κι αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, η ουσία είναι πως έστω κι αυτά τα λίγα χρήματα, τα 300 τόσα ευρώ, το 1.600.000 των συμπατριωτών μας το έχει ανάγκη. Τουλάχιστον δεν θα κάνουν μαύρα Χριστούγεννα. Κάτι είναι κι αυτό.

Η γνώμη μου είναι πως οι συνταξιούχοι θα πάρουν το επίδομα, όπως το είχαν πάρει και επί Σαμαρά, αλλά εκλογική συμπεριφορά ένεκα αυτού δεν πρόκειται να αλλάξουν. Όταν γίνουν εκλογές θα έχουν 100 άλλους λόγους για να τιμωρήσουν την κυβέρνηση όπως είχαν τιμωρήσει και την προηγούμενη. Ας σταματήσουν λοιπόν να γκρινιάζουν οι της αντιπολιτεύσεως ή να επαίρονται της συμπολιτεύσεως. Και οι δύο βλάπτουν εξίσου τη χώρα όσο τσακώνονται για τέτοια θέματα.

Το επίδομα είναι από την υπερφορολόγηση υποστηρίζει η αντιπολίτευση. Ε, και; Από κει είναι. Να μην το δώσει; Δεν ενημέρωσε προηγουμένως την τρόϊκα, λένε κάποιοι. Έπρεπε να την ενημερώσει, απαντώ εγώ; Αν οι δανειστές τον κοντράρουν γι' αυτό και βάλει την ουρά κάτω από τα σκέλια κακό του κεφαλιού του Τσίπρα. Το πολιτικό κόστος θα ' ναι μεγάλο γι' αυτόν και την κυβέρνησή του. Αν τελικά δεν φέρουν αντίρρηση, δεν είναι καλό που η κυβέρνηση δοκιμάζει τα όρια ανοχής της τρόϊκας; Νομίζω καλό είναι και καλόν θα ήταν να συνεχιστεί.

Λοιπόν και για να καταλήξω. Καλώς έδωσε το επίδομα. Κακώς το βάφτισε 13η σύνταξη. Αν νομίζουν οι της κυβερνήσεως πως έτσι θα εξαγοράσουν τους χαμηλοσυνταξιούχους είναι μακριά νυχτωμένοι. Αν η παροχή του επιδόματος οδηγήσει σε σύγκρουση με τους δανειστές και λήψη νέων μέτρων ο Τσίπρας θα υποστεί τις συνέπειες.

Αν νομίζει το Μαξίμου πως με τέτοιες ενέργειες θ' αλλάξει το δυσμενές για την κυβέρνηση κλίμα δεν ξέρει τι του γίνεται. Εξυπακούεται πως αν έστω και μια στο εκατομμύριο το αντίδωρο είναι προετοιμασία για εκλογές είναι καλύτερα να παραδώσουν τα κλειδιά στον Μητσοτάκη από τώρα.

Εν κατακλείδι: καλώς δόθηκε το επίδομα. Θα είναι χρήσιμο, ειδικά τούτες τις μέρες, σε όσους το πάρουν. Κακώς η κυβέρνηση προσπαθεί, αν προσπαθεί, να εξαπατήσει τους δικαιούχους καλλιεργώντας την εντύπωση ότι επανέρχεται η 13η σύνταξη. Κακώς και η αντιπολίτευση φωνάζει. Από τη στιγμή που δεν διαφωνεί να δοθεί το επίδομα δεν έχει νόημα αυτή η αντιπαράθεση, ειδικά όταν στο παρελθόν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έκαναν το ίδιο.

Στη μάνα μου πάντως, το επίδομα μια χαρά της έκατσε και είναι χαρούμενη γι' αυτό. Υποθέτω ότι το ίδιο ισχύει για όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους...

7 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Vas_Pap 0:35 11/12/2016

    Εεεε μην τρελαθουμε τωρα….Δεν ειναι θεμα για κυριο αρθρο…

  2. …για όποιον το παίρνει από τους φόρους που με αίμα πληρώνουν κάποιοι άλλοι. Καλοφάγωτο. Το νόμιμο είναι και ηθικό!

  3. ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ! Οχι 80 αλλά …129 Αστυνομικούς έχει ο Φλαμπουράρης
    4/26/2016
    Από το nantiareport.wordpress.com

    Δημοσιεύσαμε αναρτηση με αναφορά στη συνοδεία Υπουργού της Κυβέρνησης η οποία αριθμεί… 80 Αστυνομικούς.. Οφείλουμε να προβούμε σε διόρθωση ύστερα από σχετική ενημέρωση την οποία λάβαμε…

    Κι επειδή όλα στη ζωή μας είναι μαθηματικά σας παραθέτουμε την ακόλουθη μαθηματική εξίσωση.
    Σήμερα εξωτερικα της οικίας Φλαμπουράρη βρίσκονται σε στατική φύλαξη μια διμοιρια της ΥΜΕΤ- 10 Αστυνομικοί- και τρεις ΟΠΚΕ- 12 Αστυνομικοί- επί τέσσερις βάρδιες στο 24άωρο
    (10 + 12= 22 ×4= 88 Αστυνομικοί)

    Στους Αστυνομικούς στατικής φύλαξης θα πρέπει να προσθέσει κάνεις τα πληρώματα της ΥΚΑ με 2 Αστυνομικούς σε τέσσερις βάρδιες το 24άωρο
    (2 × 4= 8 Αστυνομικοί)

    Επίσης σε 28 ανέρχεται ο αριθμός των Αστυνομικών οι οποίοι έχουν διατεθεί στην προσωπική συνοδεία του Υπουργού Επικρατείας από την Υπηρεσία των Επισήμων, οι βάρδιες των οποίων ορίζονται σύμφωνα με τις μετακινήσεις του «στόχου » σε υπηρεσία το 24άωρο.
    Και δε θα πρέπει να παραλείψουμε την αναφορά στη στατική φύλαξη εξωτερικά της εξοχικης κατοικίας του Αλέκου Φλαμπουράρη στην Αίγινα, στην οποία σε ημερήσια βάση (ανεξάρτητα με το αν δε βρίσκεται στο εσωτερικό ο Υπουργός καθώς οι υποχρεώσεις του, τον κρατούν στην Αθήνα) εκτελούν υπηρεσία 5 Αστυνομικοί.
    Αν κάνουμε λοιπόν την αριθμητική πράξη της πρόσθεσης, έχουμε και λέμε
    88 Αστυνομικοί (ΟΠΚΕ και ΥΜΕΤ)
    8 Αστυνομικοί (ΥΚΑ/ΔΑΑ)
    28 Αστυνομικοί (Επίσημα)
    5 Αστυνομικοί (στατική φύλαξη- Αίγινα) Το άθροισμα, υπολογίζεται σε 129 Αστυνομικούς (τουλάχιστον..)
    Οφείλαμε λοιπόν, την διόρθωση…

    • Ναι σωστά τα γραφετε !
      Να σημειώσω εγώ οτι το σπίτι — ένα απ´όσα εχει ο μεγάλο -κρατικο-κατασκευαστής , οχι μονον επι Χούντας των Συνταγματαρχών. ,αλλα και της χούντας του Τσίπρα –στα Εξαρχεια για το οποίο υποθέτω γίνεται ο λόγος. , ΕΙΝΑΙ ,ως επί το πλείστον ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΟ .

  4. N Bράχος 12:43 10/12/2016

    ΠΟΙΟΙ ‘’ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΝ’’ ΚΑΙ ..ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ?

    Αν υπάρχει κάποιος σήμερα που περνά καλά’’ αυτός σίγουρα θα είναι νεοδιορισμένος ‘’ταλιπάν’’ της συγκυβέρνησης των ανίδεων.»
    Υπάρχει κάποιος να μας ενημερώσει πόσα ΔΙΣ ΕΥΡΩ !!! μας έχει στοιχίσει η «ΚΑΤΑΛΗΨΗ»-ΑΡΠΑΓΗ της εξουσίας από τους χουντο -»αριστερούς»?
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΧΝΟΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΛΙΚΑΣ ΤΩΝ ‘’ΗΛΙΘΙΩΝ’’?
    Με ποιον τα έχουν ‘’καλά’’ οι ηλίθιοι?
    *Υπάρχει κάποιος έλληνας σήμερα που δεν γνωρίζει την εγκληματική ‘’προσπάθεια’’ των Τσίπρα – Καμμένου,
    να λοιδορήσουν τον ‘’Ολανδρέου’’,
    να υβρίσουν σκαιότατα την Μέρκελ,
    τον Σόϊμπλε τον Σουλτς ,
    να ψευδολογήσουν ‘’ανυπολόγιστα’’ ,
    να διαστρεβλώσουν προκλητικά και ασύστολα όλα όσα συνέβαιναν και συζητούνταν μεταξύ ΕΕ και των ‘’κοκκινολαίμηδων’’ ειδικών συμβούλων του ΣΥΡΙΖΕΛ και των αρμοδίων οργάνων της ΕΕ και στο τέλος να γυρίσουν και να »φιλούν εκεί που έφτυναν»?
    *Υπάρχει κανείς που να μην αντελήφθη την μεγάλη ΑΠΑΤΗ και την αντιστροφή του νοήματος του δημοψηφίσματος? ΟΠΟΥ ΤΟ ΟΧΙ »ΕΓΙΝΕ» ΝΑΙ απο την φάρα των σταλινικών απολειφαδιών?
    *Υπάρχει κανείς που ΞΕΧΝΑ! Το κλείσιμο των τραπεζών και την αδυναμία του πολίτη να κάνει χρήση των χρημάτων του και να έρχεται η κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι..μείωσε τα ελλείμματα και τις σπατάλες?
    *Υπάρχει κανείς που ΞΕΧΝΑ ! την αδυναμία των νέων να αυτοσυντηρηθούν ,λόγω ανεργίας, και επιστρέφουν στους γονείς τους για να εξασφαλίσουν μια στοιχειώδη επιβίωση?
    *Υπάρχει κανείς που ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΡΟΜΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ πόσες χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν κλείσει και πόση θλίψη και απόγνωση επικρατεί παντού?
    *Υπάρχει κανείς να αγνοεί την ασυλία που παρέχει ο Τσίπρας στην κλίκα της δεξιάς και ΕΙΔΙΚΑ στον Καραμανλή?
    *Υπάρχει κανείς που δεν γνωρίζει την ‘’ανταμοιβή’’ του Τσίπρα σε όλους επίορκους ‘’φακελάκηδες’’ ψηφοφόρους του?
    *Υπάρχει κανείς που δεν έμαθε για την ‘’ανταμοιβή’’ του Τσίπρα σε όλη την κλίκα του ‘’ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ’’ και την χαριστική σχεδόν σύμβαση της αποπληρωμής σε 100 μηνιαίας δόσεις?
    *Υπάρχει κανείς σήμερα που να μη γνωρίζει ή, τουλάχιστον να μην κατάλαβε τι έγινε με την μαγνητοφωνημένη συνομιλία μεταξύ των υπαλλήλων του ΔΝΤ, που τόσο άγαρμπα και προκλητικά ΗΛΙΘΙΑ και επικίνδυνα δημιούργησε ένα ακόμη ΤΡΑΥΜΑ στην αξιοπιστία της χώρας και της κυβέρνησης που ‘’ΕΚΛΕΨΕ’’ την εξουσία?
    *Υπάρχει κανείς σήμερα που να έχει ‘’ΙΧΝΟΣ’’ εμπιστοσύνης σε ψεύτες, συκοφάντες, και αγράμματους πολιτικούς απατεώνες?
    *Υπάρχει κανείς σήμερα από τους ‘’κυβερνήσαντες’’(12-14) και ‘’κυβερνώντες’’ που έχει τον ανδρισμό, να μας πει ‘’ΠΟΣΟ (?)’’ είναι το χρέος σήμερα?
    *Υπάρχει κανείς σήμερα που μπορεί να μας πληροφορήσει ΠΟΣΑ ΔΙΣ ευρώ φόρων πληρώσαμε με την κυβέρνηση Σαμαρά , και πόσα δις ευρώ έχουμε πληρώσει μέχρι σήμερα και πόσα συνολικά θα πληρώσουμε με την κυβέρνηση του διδύμου των ΗΛΙΘΙΩΝ Τσιπροκαμένων εντελώς με τις αποτυχημένες και »ερμαφρόδητες» αγραμματοσύνες τους?
    Πόσα Δις. ευρώ επί πλέον και πόση καταστροφή υπέστη η ελληνική οικονομία και η ελληνική κοινωνία, από την επιδρομή των ‘’λύκων της τούνδρας’’.
    Σε τι χάλια ΑΔΙΟΡΘΩΤΑ βρίσκεται παγκοσμίως σήμερα η ελληνική αξιοπιστία?
    Ποιος ‘’εμπιστεύεται’’ τον Τσίπρα , ποιος καταλαβαίνει τι ζητάει και ποιος μπορεί να ‘’ανεχθεί’’ τον ψεύτη ,συκοφάντη και φοροφυγά καΜένο εντελώς?
    *»Τελικά το ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλά την Ελλάδα ή, υλοποιεί την πολιτική του Σύριζα»
    «Το ερώτημα που προκύπτει από τις δηλώσεις υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι: Τελικά το ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλά την Ελλάδα (Σπίρτζης, Δρίτσας) ή υλοποιεί την πολιτική του Σύριζα (Πιτσιόρλας) ή μήπως ανοίγει το δρόμο προς την ανάπτυξη (Τσίπρας Και συμπληρώνει:
    «Δεν περιμένουμε βέβαια απάντηση. Είναι σαφές ό,τι το μόνο που τους ενώνει είναι η εμμονή να μείνουν κολλημένοι στις καρέκλες τους γι” αυτό λένε ότι θέλει ο καθένας να ακούσει. Η κατάσταση της Κυβέρνησης αποτυπώνεται με μια λέξη: ΤΣΙΡΚΟ».
    Ποια παραπολιτική ‘’σαβούρα’’ συγγενών και φίλων, των προβοκατόρων του σκοταδισμού, δεν είναι διορισμένη στο δημόσιο σήμερα μέσα σε ένα χρόνο ! και πληρώνεται από το λιγοστό αίμα των εργαζομένων και των συνταξιούχων?
    Υπάρχει κανείς σήμερα που δεν έχει μετανιώσει για την άθλια και ΗΛΙΘΙΑ συμπεριφορά μας , στον ΜΟΝΟ πολιτικό που μας έσωσε από την χρεοκοπία, μείωσε το έλλειμμα κατά 40% μέσα σε ένα χρόνο και κατάφερε να ΜΕΙΩΘΕΙ και το χρέος κατά 120 Δις ευρώ?.

    • Καλά ρε, βγάζε τά τσαρούχια και μετά ξαπλώσου όσο θελεις. Ο Φελέκης εκαμε κρεβάτι έξτρα λαρτζ γιά σένα καί μόνο. Μόνο που την μυρουδιά δέν ξέρω αν τήν γουστάρει.

  5. alex 11:29 10/12/2016

    Δε μ’ενδιαφέρει κ.Φελέκη τι λέει η αντιπολίτευση. Εγώ ξέρω ότι γύρω μου βλέπω ανέργους για τους οποίους ο κ.Τσίπρας δεν έχει κάνει τίποτα δύο χρόνια τώρα. Αντιθέτως, πάει ολοταχώς για επιδείνωση της εργασιακής νομοθεσίας που θα πολλαπλασιάσει τους ανέργους. Και ναι, είναι φαυλότητα να μοιράζεις σε συντάξεις χρήματα που δεν προέρχονται από ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων. Για να υπάρχουν συντάξεις, πρέπει να υπάρχουν εργαζόμενοι. Αν αυτό δε νοιάζει κανέναν σ’αυτή τη χώρα, τότε πάμε κατά διαόλου και δεν έχει καμία σημασία αν ο συνταξιούχος πατέρας μου θα μπορέσει φέτος ν’αγοράσει ένα δωράκι στο παιδί μου. Τα χειρότερα έρχονται κι ο κ.Τσίπρας ξέρει ότι δεν θα είναι αυτός που θα τ’αντιμετωπίσει.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.