ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΙΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΝ...

Αν υπαρχει κάποιος άνθρωπος, που ο Τσίπρας και γενικά οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ μισούν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, αυτός πρέπει να είναι ο Νίκος Μαρατζίδης. Μπορεί η πανεπιστημιακή ειδίκευσή του να μην είναι η στατιστική, αλλά ο ελληνικός εμφύλιος και οι βαλκανικές ταυτότητες, όμως οι δημοσκοπήσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που παρουσιάζει μία φορά το μήνα στον ΣΚΑΪ είναι η μία χειρότερη από την άλλη για την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό και τα δύο κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, της συγκυβέρνησης.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου η διαφορά υπέρ της Ν.Δ. ήταν 10 μονάδες (27,5% - 17,5%). Στις αρχές Οκτωβρίου σκαρφάλωσε στις 12,5 μονάδες (28,5% - 16%). Στις 7 Νοεμβρίου είχαμε νταμπλ σκορ (30% - 15%). Νταμπλ σκορ είχαμε και χθες. Μόνο που η διαφορά, την πρώτη μέρα του Δεκεμβρίου, από τις 15 μονάδες πήγε στις 16 (32% - 16%).

Αν συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο, να μεγαλώνει δηλαδή κάθε μήνα η διαφορά, τότε στην αντιπαράθεση των συνθημάτων οι οπαδοί της Ν.Δ. ενδεχομένως θα καταφύγουν και σε ποδοσφαιρικά συνθήματα για να πικάρουν τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση, ο χειμώνας αναμένεται πολικός για την κυβέρνηση και δεν είναι σίγουρο πως μπορεί να αντέξει σε τόσους μείον βαθμούς θερμοκρασία.

Και δεν είναι μόνον η μεταξύ των δύο κομμάτων διαφορά, είναι και η παράσταση νίκης, που κάθε μήνα ανεβαίνει σε δυσθεώρητα ύψη. Τον Σεπτέμβριο ήταν 34 μονάδες υπέρ της Ν.Δ. (52,5% - 18,5%) και τώρα αγγίζει τις 60 (70,5% - 12%)!!! Ούτε και οι πιο φανατικοί οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να πιστεύουν ότι το κόμμα τους μπορεί να κερδίσει τις εκλογές. Σημειώνουμε πως η παράσταση νίκης -και μάλιστα με τέτοιες διαφορές- είναι ίσως το πιο καθοριστικό μέγεθος στις δημοσκοπήσεις επειδή επηρεάζει θετικά ή αρνητικά την ψυχολογία των ψηφοφόρων των κομμάτων, αλλά και καθορίζει τη στάση παραγόντων και συμφερόντων, εγχωρίων και της αλλοδαπής, απέναντι στην εξουσία.

Ακόμη και στη δημοφιλία ο Αλέξης Τσίπρας έχει υποχωρήσει. Πλέον βρίσκεται στην τέταρτη θέση (22%) και υπολείπεται όχι μόνον έναντι του Μητσοτάκη, όστις φιγουράρει πρώτος (31%) στη σχετική λίστα, αλλά και της Ζωής Κωνσταντοπούλου (27,5%) που βρίσκεται στη δεύτερη θέση καθώς και του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα (22,5%).

Το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε αποδρομή πιστοποιείται κι από έναν άλλο δείκτη, ο οποίος παραδοσιακά ήταν υπέρ του εκάστοτε πρωθυπουργού: την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται πλέον κατάλληλος από το 36%, ενώ τον Αλέξη Τσίπρα τον προτιμά το 19,5%. Κάποιοι αναλυτές θεωρούν πως τα δύο αυτά ποσοστά, με μικρές προσθαφαιρέσεις, μπορεί να είναι και το τελικό αποτέλεσμα όταν θα γίνουν εκλογές. Βεβαίως, οι εκλογές, κατά τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, αργούν ακόμη. Όμως, αν γίνονταν σήμερα, είναι πολύ πιθανό, λένε οι ειδήμονες, τα ποσοστά των δύο κομμάτων να είναι κοντά σε αυτά της αποδοχής των αρχηγών τους από τους ψηφοφόρους.

Είναι όμως έτσι; Περίπτωση εκπλήξεως δεν υπάρχει; Σαφώς και υπάρχει. Μόνον όμως ως προς τα ποσοστά και τις διαφορές. Η πρωτιά, η νίκη, ενδεχομένως και η αυτοδυναμία, της Ν.Δ. φαίνεται πως έχει κλειδώσει. Το ρεύμα καταψήφισης της κυβερνήσεως είναι τόσο μεγάλο και ισχυρό, που όσα φράγματα και αναχώματα να σηκώσουν ο Τσίπρας και οι συνεργάτες του δεν ανακόπτεται. Τουλάχιστον για τώρα και όσο συνεχίζεται η ίδια κατάσταση απογοήτευσης και δυσαρέσκειας των πολιτών.

Όταν οι 8 στους 10 πολίτες αποφαίνονται πως η πολιτική της κυβερνήσεως είναι σε λάθος κατεύθυνση και οι 9 στους 10 εμφορούνται από αισθήματα δυσαρέσκειας ότι πρόβλεψη και να κάνει ο ...προφήτης του στοιχήματος το "ματσάκι" είναι χαμένο. Δεν κερδίζει ο Μητσοτάκης, χάνει ο Τσίπρας. Δεν υπερψηφίζουν οι πολίτες τον Κυριάκο, μαυρίζουν τον Αλέξη. Αν οι εκλογές αργήσουν και εν τω μεταξύ έχουν επισυμβεί δραματικά γεγονότα και εξελίξεις που δεν μπορούν σήμερα να προβλεφθούν εξυπακούεται πως οι δημοσκοπήσεις μπορεί να αλλάξουν. Όχι κατ' ανάγκην υπέρ της κυβερνήσεως, αλλά και χωρίς να αποκλείεται.

Σε ότι αφορά τα άλλα κόμματα η κατάσταση είναι πάνω κάτω η ίδια. Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στην τρίτη θέση και το ερώτημα είναι αν θα παραμείνει, με όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ευρώπη, σε μονοψήφιο ποσοστό ή όχι. Το ΚΚΕ ακολουθεί και είναι πιθανό, λόγω και των αριστερών διαρροών από τον ΣΥΡΙΖΑ, να κινηθεί, όχι στην περιοχή του 5-6%, αλλά στο 7-8%.

Το ΠΑΣΟΚ, με τη μορφή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, είναι ευμετάβολο. Μπορεί, ανάλογα και με τις εξελίξεις αλλά και την πόλωση μεταξύ των δύο μεγάλων μονομάχων, να φτάσει και το 7%, αλλά και να πέσει στο 4%. Το ποσοστό του θα συναρτηθεί από τις συμμαχίες που μπορεί να συνάψει ή τις απώλειες που ενδεχομένως θα έχει ή κι από άλλους, απρόβλεπτους, παράγοντες.

Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Λεβέντης θα πρέπει να δώσουν πολύ σκληρή μάχη για να είναι ξανά στη Βουλή, ενώ, όπως όλα δείχνουν, η terra incognita του εκλογικού σώματος, στην οποίαν αναφερθήκαμε στο προηγούμενο άρθρο μας, ευνοεί πρωτίστως την "αντισυστημική" Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία, ως φαίνεται, θα είναι στην επόμενη Βουλή και πιθανώς με αξιοπρόσεκτο ποσοστό.

14 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΜΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΗ ΕΠΕΣΕ ΜΕΣΑ ΟΜΑΡΑΤΖΙΔΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΘΕ 3Κ5 ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΟΥ;;ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΠΕΡΙΓΕΛΩΣ ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΚΑΙ;;; ΤΟΣΟ ΒΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗΛΙΚΙ ΤΟΥ ;;;;

 2. ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
  ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΣΥΡΙΖΑ…
  11/05/2015
  *Ήταν κάποτε ένα αντιμνημονιακό κόμμα.
  * Ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς.
  * Ένα κόμμα που θα διέγραφε το παράνομο, επαχθές και επονείδιστο χρέος.
  * Ένα κόμμα που θα καταργούσε αμέσως, με ένα και μόνο άρθρο, το μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις.
  *Ένα κόμμα που θα ξαπόστελνε στον αγύριστο τρόϊκα, τεχνικά κλιμάκια και όλους τους διεθνείς τοκογλύφους και νταραβεριτζήδες που ρουφούν το αίμα του λαού και έχουν μετατρέψει τη χώρα σε αποικία χρέους.
  * Ένα κόμμα που δεν θα παραχωρούσε στους ιδιώτες λιμάνια, αεροδρόμια, ορυχεία, δημόσιες εκτάσεις-φιλέτα και θα ακύρωνε προηγούμενες συμφωνίες που αφορούσαν τα «ασημικά» της χώρας.
  *Ένα κόμμα που θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ και θα μείωνε τη φορολογία.
  * Ένα κόμμα που θα επανέφερε τους μισθούς και τις συντάξεις σε αξιοπρεπή επίπεδα, θα αποκαθιστούσε τις αδικίες και θα αντιμετώπιζε αποτελεσματικά την ανεργία.
  * Ένα κόμμα, που με λάβαρο το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, διακήρυττε ότι θα διαθέσει πολλά δις για να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση. Ένα κόμμα που θα καταργούσε τη λιτότητα και θα άλλαζε τη νεοφιλελεύθερη Ευρώπη.
  *Ένα κόμμα που αποκαλούσε την Μέρκελ «ύαινα» και το ΔΝΤ «δούρειο ίππο».
  *Ένα κόμμα που θα βαρούσε το νταούλι και οι αγορές θα χόρευαν πεντοζάλη.
  *Ένα κόμμα που θα κατέφευγε σε εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης.
  Ένα κόμμα που ανάμεσα στο συμβιβασμό και τη ρήξη θα διάλεγε τη ρήξη.
  * Ένα κόμμα που σχεδόν σε κάθε πρότασή του υπήρχαν όροι όπως καπιταλισμός-καζίνο, ιμπεριαλισμός, σοσιαλισμός.
  * Ένα κόμμα που θα έφερνε την ελπίδα και το χαμόγελο.

  ΟΜΩΣ, ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ….

  Πώς να δεχτεί ΞΑΝΑ ο λαός μας, ότι οι ηγεσίες της ‘’αριστεράς’’ μια ζωή, ήταν πουλημένες στις ξένες μυστικές υπηρεσίες, όπως με ΝΤΡΟΠΗ καταγράφει ο έντιμος και αφανής ιστορικός της εθνικής μας παρακαταθήκης?
  *Πόσες χιλιάδες ζωές χαμένες, πόσες χιλιάδες αυτοκτονίες για να ‘’γίνει πρόεδρος’’ ο φυσικός αυτουργός της καταστροφής μας.
  *5.000 αυτοκτονίες, πέντε χιλιάδες νεκροί κάτω από την αδίστακτη εκτέλεση εντολών του εντολοδόχου Καραμανλή, του λεγόμενου αναίσθητου γενοκτόνου μιας ολόκληρης γενιάς των ελπιδοφόρων νέων μας?
  *Πως μπορούν και κοιμούνται, πως μπορούν και χαμογελούν οι άθλιοι πολιτικάντηδες, που μας διέλυσαν και μας ξεπούλησαν κυριολεκτικά στους διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους ?
  *Πως μπορεί όμως αυτός ο λαός να κάνει υπομονή, να κλείνει τα μάτια και να δέχεται κατά πρόσωπο αυτή την άθλια και προκλητική ΑΤΙΜΙΑ εις βάρος του?
  *Πολλά μπορεί ίσως, αλλά τον Πάκη Πρόεδρο, δεν το δέχεται με τίποτα.
  Κοιτά ειρωνικά και βουρκωμένος.. φτύνει ….

 3. ΛΑΒΑΣ 18:14 03/12/2016

  Για τις δημοσκοπήσεις βεβαίως δεν δίνω δυάρα και ιδίως αυτές που είναι εξόφθαλμα κατευθυνόμενες. Το ότι το τσούρμο αποδεκατίζεται δεν είναι ανάγκη να μας το πει ο κ. Μαρατζίδης, το παράδοξο είναι πως και σεις αφήνετε ασχολίαστη την ηχηρή απουσία από το ερωτηματολόγιο σχεδόν όλων των «δημοσκόπων» του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

 4. Αν γνώριζες τον ΜΑΡΑΝΤΖΙΔΗ…θα γέλαγες με τις στατιστικές του …είναι μόνο για τον skai…

 5. NMan. 13:24 02/12/2016

  ‘’ΤΟ παιχνίδι είναι στημένο και από ΠΡΙΝ ξεπουλημένο…
  ==========================================
  Τσίπρας και δεξιά έχουν συμφωνήσει, να έλθει η δεξιά ΞΑΝΑ ‘’καθαρή’’ στην εξουσία και Μητσοτάκης και Τσίπρας να ψηφίσουν για πρόεδρο δημοκρατίας τον ΕΠΙΟΡΚΟ ΛΙΠΟΤΑΧΤΗ Κώστα Καραμανλή .
  Τώρα θα ‘’καταλάβατε’’ γιατί ..ΓΥΡΙΣΕ με ασυλία , από το παράθυρο και ο …φτωχός ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ
  ‘’ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ‘’ΑΡΙΣΤΕΡΑ’’ , ΔΥΟ ‘’ΟΨΕΙΣ’’ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ
  ΝΕΟ ΒΡΟΜΙΚΟ 89 ΚΑΙ ΟΙ …‘’ΥΠΟ-ΧΡΕΟΙ’’
  Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε, εμείς οι νεότεροι, γιατί η αριστερά κάνει «πλάτες» στη Δεξιά και σε αντάλλαγμα η δεξιά ‘’εγκρίνει’’ τις προδοτικές της …αριστεράς
  Το »βρόμικο 89» όμως ήταν η αφορμή να ‘’μάθουμε’’ πως ο Καραμανλής το 1974 νομιμοποίησε το ΚΚΕ.
  Πως ο Φλωράκης και ο Μητσοτάκης ήταν ‘’κολλητοί’’ και ‘’αδελφοποιητοί ‘’ με τον αντάρτη Γιάννη Βούλτεψη, στο γραφείο του αποστάτη –προδότη πρωθυπουργού.
  Η συγκυβέρνηση του ‘’ΒΡΩΜΙΚΟΥ’’ 89 ανανέωσε και επανένωσε τα παραπολιτικά καθάρματα της ‘’άτυχης’’ πατρίδας μας
  Έτσι η πρώτη ‘’απόδοση φόρου τιμής» ήταν η σκευωρία με την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο.
  Διαβάστε να μάθετε ποια είναι μερικά από τα «ανταλλάγματα» που απαίτησαν και ΠΗΡΑΝ οι εθνικοί μειοδότες της κόκκινης φονικής μηχανής . Έτσι το κράτος της δεξιάς προσέλαβε χιλιάδες «κόκκινα» νήπια των 10 και 12 ετών ως …αντιστασιακούς !!!
  Σήμερα ήταν η σειρά του Τσίπρα να »τιμήσει» τις συμφωνίες με την δεξιά.
  Πάντα, κάθε σχεδόν ηγεσία της αριστεράς, θα αποδείξει με κάθε τρόπο και σχεδόν αδιάντροπα, τη σχέση αίματος που τη συνδέει με τη δεξιά.
  Η κατάληψη της προεδρίας από τη δεξιά και ειδικά από τον Παυλόπουλο αποτελεί νέο ‘’ράπισμα’’ στη δημοκρατία, στη δικαιοσύνη, στην ανθρωπιά.
  Υπάρχει ο ένας, επειδή υπάρχει και ο άλλος.
  Σήμερα ο Παυλόπουλος, χθές η ανατροπή Παπανδρέου, προχθές κάτι άλλο.
  ‘’Αύριο’’ ο Καραμανλής στην Προεδρία και η δεξιά ΞΑΝΑ!!! στην εξουσία.
  »Βρώμικο 89» ανταμοιβή…ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!!!!!!!
  =====================================================
  154.000.000 σε «αντιστασιακούς» σχεδόν 70 χρόνια μετά την κατοχή…
  (πίνακες με ανήλικους «ήρωες» της Εθνικής Αντίστασης)..70 χρόνια μετά την λήξη της Εθνικής Αντίστασης.
  Φέτος οι συντάξεις των «αντιστασιακών» είναι μόνο … 154.000.000 ευρώ.
  Σύμφωνα με τον Σαχινίδη (βουλή Αύγουστος 2011) οι συντάξεις στους «αγωνιστές» κοστίζουν γύρω στα 13.000.000 τον χρόνο
  άρα τα υπόλοιπα , περίπου 140.000.000 πηγαίνουν στους ανάπηρους εμφυλίου πολέμου 1946-1949 .
  Πόσοι είναι; Δείτε τον πίνακα που ακολουθεί.
  Αν απορείτε με τους μεγάλους αριθμούς ζώντων «αντιστασιακών», δείτε παρακάτω ενδεικτικούς πίνακες όπου οι περισσότεροι αναγνωρισθέντες «αντιστασιακοί» ,κατά την διάρκεια της κατοχής, ήταν …νήπια ή παιδιά 10 ή 12 ετών…
  ΚΑΙ ΝΗΠΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΑ πατριώτες της αριστεράς?
  και δεν το γράφουμε μόνο εμείς!
  Άδωνις Γεωργιάδης…ο Σαμαράς έδωσε σύνταξη στους Κομμουνιστές!..
  http://citypress-gr.blogspot.com/2
  – See more at: http://www.epikairo.gr/index.php/politiki/item/9533-apokryptografontas-ton-symvolismo-epilogis-pavlopoulou-os-proedrou

  • XYZ 19:59 02/12/2016

   Καλά ρέ, εσύ γεννήθηκες για νά προστατεύεις τήν τιμή του γένους Παπανδρέου; Μπορεί και να τούς αξίζει το δικαστήριο. Σαν όλοι κερατάδες φαγάνες δεν είναι κι’αυτοί; Αυτοί είναι εξωγήινοι με θεϊκό φωτοστέφανο;

   • freeman 11:55 03/12/2016

    . . . μουγκάνισε αναχαράσοντας το σανό , το Χρυσαυγήτικο Υπάνθρωπο Ζώο .

  • ΛΑΒΑΣ 23:26 03/12/2016

   Δεν είναι μόνο στημένο, αλλά καλά σχεδιασμένο και καταλλήλως λαδωμένο.

 6. ΕΦΗ 13:23 02/12/2016

  Και τη Χίλαρυ την έβγαζαν με 11% μπροστά ακόμη και την επομένη των εκλογών!!
  Κάτι μάθαμε και εμείς πια….

  • Απο πότε οι…Αμερικανοί »κάνουν κουμάντο» στον Αλέξη του…3% !!!!????

   Ο Ομπάμα ! ζήτησε τη μεσολάβηση του Κλίντον !!! για να υπογράψει ο Τσίπρας το μνημόνιο!
   ==================================================================
   Τη συνδρομή του πρώην Προέδρου Μπιλ Κλίντον φέρεται να ζήτησε ο Λευκός Οίκος, τον Ιούλιο του 2015, προκειμένου να πειστεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να προχωρήσει σε συμφωνία με την Ευρωζώνη για ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης.
   Σύμφωνα με στοιχεία που αποκαλύπτει το Wikileaks, λίγες ημέρες μετά το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου επί Προεδρίας Κλίντον, Τζον Ποντέστα, προσεγγίζεται από την κυβέρνηση Ομπάμα προκειμένου να λειτουργήσει ως σύνδεσμος με τον πρώην Πρόεδρο.
   Όντως, ο Ποντέστα επικοινωνεί με το γραφείο του Μπιλ Κλίντον, με το ερώτημα εάν μπορεί να μεσολαβήσει προς την ελληνική κυβέρνηση για την επίτευξη συμφωνίας. Η απάντηση της πλευράς Κλίντον είναι θετική, πλην όμως ζητά περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση αλλά και εάν αντίστοιχη «πίεση» θα ασκηθεί προς την πλευρά του Βερολίνου.
   «Yankees go home»!
   ====================
   Στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων που άρχισαν μετά την κυβερνητική μεταβολή στην Ελλάδα υπήρξαν πολλές περιπτώσεις εμπλοκής στις συζητήσεις.
   Οι διαφωνίες ήταν ανοιχτές και συχνά ειπώθηκαν σκληρές αλήθειες. Και από τις δύο πλευρές έγιναν οι συνήθεις προσπάθειες παγιδεύσεως. Σε κρίσιμες ώρες παρενέβησαν αποφασιστικά το Παρίσι, το Βερολίνο, η Ουάσιγκτον και η Αθήνα για να απεμπλακούν οι συνομιλίες που άγγιζαν το αδιέξοδο.
   Υπήρξαν δηλαδή και έξωθεν παρεμβάσεις, οι οποίες μάλιστα συνέβαλαν αποφασιστικά στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.
   Η παρέμβαση της Ουάσιγκτον έγινε τόσο ανοιχτά και έντονα όσο δεν θα μπορούσε να φανταστεί το μυαλό του ανθρώπου πριν από μερικά χρόνια. Οι «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» έγιναν ευπρόσδεκτοι μεσολαβητές. Σε άλλες εποχές, σε ανάλογη περίπτωση, θα χαλούσε ο κόσμος. Θα πλημμύριζαν οι δρόμοι διαδηλωτές με τα γνωστά συνθήματα «Yankees, go home»!
   “ Φωνιάδες των λαών’’ Αμερικάνοι

  • Manos 16:28 02/12/2016

   ΕΦΗ, και οντως σε ποσοστο κερδισε η Χιλαρη αλλα εκει εχουν αλλο συστημα με τους εκλεκτωρες οπότε δεν εχει σχεση με τα δικα μας αυτο που λες ψωρις να αποκλεοω οτιδηποτε.

 7. Θ.Τ. 12:43 02/12/2016

  ΚΑΙ ο «ειδικός επί του εμφυλίου¨,
  αφού αναφέρει συνέχεια ΚΑΙ αυτός
  ΚΑΙ αυτήν την Κα «πρώην» και «εκτός»
  ( την τόοοοοσο αγαπητή στο σύστημα «αντισυστημική» )
  κατάφερε να την «σηκώσει» στο 3 % .
  Οσοι μετέχουν στον στατιστικό «εμφύλιο»
  ξέρουν καλά π.χ. πόσο πριμ παίρνει κάποιος
  που μπαίνει στο ερωτηματολόγιο
  και πόσο «θάβεται» όποιος δεν μπαίνει,
  ( ονόματα δεν λέμε Κε Φελνίκο μας ).

 8. Manos 7:59 02/12/2016

  http://nonews-news.blogspot.gr/2016/12/blog-post_79.html?m=1

  Ο γνωστός εμπαθής Ντερμπεντερης.

  • Για να γράφει τέτοια σχόλια ο Πρετεντέρης σημαίνει ότι ο Παπανδρέου επιστρέφει…

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.