ΚΟΣΜΟΣ

John Collison

Ο νεότερος αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος

Ο αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος John Collison είναι μόλις 26 ετών.
john-collison

Σύμφωνα με το οικονομικό περιοδικό Forbes, ένας από τους αυτοδημιούργητους δισεκατομμυριούχους στον πλανήτη είναι ταυτόχρονα και από τους νεότερους σε ηλικία. Ο λόγος για τον 26χρονο  John Collison, προέδρο και συνιδρυτή της εταιρείας online πληρωμών Stripe .

Ο μεγαλύτερος αδελφός του Patrick,  συνιδρυτής της εταιρείας, είναι 28 ετών. Σύμφωνα με υπολογισμούς, ο καθένας αξίζει περίπου 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό καθιστά τον John Collison τον νεότερο αυτοδημιούργητο δισεκατομμυριούχο στον κόσμο, ξεπερνώντας στη λίστα  τον ιδρυτή του Snapchat  Evan Spiegel, καθώς είναι δύο μήνες πιο μικρός.

Η Stripe ιδρύθηκε το 2010 από δυο αδέρφια από την Ιρλανδία, 19 και 22 ετών τότε. Έχει έδρα στις Η.Π.Α. αλλά έχει και ένα μεγάλο ευρωπαϊκό κέντρο στην Ευρώπη. Πρόσφατα έκλεισε ένα νέο γύρο χρηματοδότησης 150 εκατ. δολαρίων, ενώ η αξία της έχει φτάσει τα 9,2 δισ. δολάρια.

Ήδη εταιρείες-κολοσσοί χρησιμοποιούν την Stripe για τις πληρωμές τους,  ενώ και οι  καμπάνιες των Τράμπ και Κλίντον στις αμερικανικές εκλογές χρησιμοποίησαν την υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.