ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Βιμ Βέντερς στην ...Θεσσαλονίκη

vender

O Βιμ Βέντερς πάει στο...λιμάνι. «Η αγωνία του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι» (1972), «Η Αλίκη στις πόλεις» (1974), «Παρίσι, Τέξας» (1986) «Τα φτερά του έρωτα» (Ο ουρανός πάνω από το Βερολίνο, 1987) -τέσσερις από τις εμβληματικές ταινίες που «έθρεψαν» τις κινηματογραφικές αναζητήσεις «γενεών» σινεφίλ, προβάλλει από σήμερα, Πέμπτη, 1 έως τις 4 Δεκεμβρίου, η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα Σταύρος Τορνές στην Αποθήκη 1, στο λιμάνι.
Στο νέο της αφιέρωμα με τίτλο «Wenders in Town» η Ταινιοθήκη προσκαλεί παλαιούς και νεώτερους σινεφίλ να ανακαλύψουν ή να επανα-συνδιαλαγούν με τις ταινίες δρόμου και περιπλάνησης του Γερμανού δημιουργού, να ταξιδέψουν με την «Αλίκη στις πόλεις» απ' το«Παρίσι στο Τέξας» και τέλος, να ξανασυναντήσουν τους αγγέλους τους στον ασπρόμαυρο ουρανό του Βερολίνου...(«Τα φτερά του έρωτα»).
«Είναι πολύ ωραίο να είσαι μέσα στο σπίτι, αλλά είναι ακόμη καλύτερο να είσαι εκεί έξω, να ταξιδεύεις, να αναζητάς το άγνωστο» έλεγε εξάλλου ο ίδιος, 71χρονος σήμερα, Βιμ Βέντερς, σε συνέντευξή του στη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε, προσκεκλημένος του 47ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της πόλης, για να συμπληρώσει πως: «Η αρχή των road movies ξεκινά από την Ελλάδα. Στον δρόμο, πρέπει πάντα να γνωρίζεις την αρχή. Ο Όμηρος είναι ο πρώτος άνθρωπος που έκανε ένα είδος road movie, την Οδύσσεια».
Στην διάρκεια των προβολών, η έκδοση «Wim Wenders» που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο 47ο ΦΚΘ το 2006, θα πωλείται σε προσφορά (στην τιμή των 13,00 ευρώ).
Τα εισιτήρια κοστίζουν 4 ευρώ ανά προβολή (γενική είσοδος), 3 ευρώ (για τα μέλη της Ταινιοθήκης και τους κατόχους CineΚάρταF) και με κάρτα μέλους 1 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.