ΕΛΛΑΔΑ

Εντονες διαμαρτυρίες των κομμάτων

Ξεκινάει έρευνα για τις παρακολουθήσεις τηλεφωνικών κέντρων κομμάτων

Συναγερμός στην κυβέρνηση μετά τις σοβαρότατες καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις στο τηλεφωνικό του κέντρο αλλά και στα τηλεφωνικά κέντρα άλλων κομμάτων.
phonetapping

Η άμεση διερεύνηση αυτών των καταγγελιών έχει ζητηθεί από το Μαξίμου και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας Πολίτη, κ. Τόσκα, ενώ έχουν ήδη ενημερωθεί οι αρμόδιοι εισαγγελείς.

Διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε επιχειρησιακό, θεσμικό και νομικό περιθώριο για τη διερεύνηση των καταγγελιών του ΚΚΕ σχετιά με συνακροάσεις στα τηλεφωνικά κέντρα του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και της Ν.Δ. παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Οι καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις στα τηλεφωνικά κέντρα του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και της Ν.Δ. είναι εξαιρετικά σοβαρές» ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος.

Όπως έκανε γνωστό έχουν ήδη δοθεί οι σχετικές κατευθύνσεις στους αρμοδίους, ώστε να υπάρξει άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

Στην υπόθεση παρενέβη η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετά την δημόσια καταγγελία εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος και διέταξε κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί με τις καταγγελίες για δίκτυο παρακολουθήσεων τόσο του συγκεκριμένου κόμματος όσο και άλλων, όπως η Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι και λοιπά.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου που ενημερώθηκε για τις εξελίξεις ευρισκόμενη στην Κρήτη για επαγγελματική απασχόληση έδωσε αμέσως εντολή πλήρους διερευνήσεως των καταγγελομένων από την πλευρά του ΚΚΕ.

Η έρευνα εχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος λόγω τη σοβαρότητας του θέματος και προς τούτο ανέλαβε την διενέργειά της αρμόδιος εισαγγελέας μετά από σχετική εντολή του Προίσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο, προς τον οποίο και απευθύνθηκε η άμεση παραγγελία της Εισαγγελέως του ΑΠ.

Οι καταγγελίες του ΚΚΕ κρίνονται ως ιδιαίτερα σοβαρές ενώ υπάρχουν αντιδράσεις και από άλλα κόμματα. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Παφίλης επικοινώνησε σήμερα με τον γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ρήγα για να τον ενημερώσει σχετικά με τις καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις των τηλεφωνικών κέντρων των κομμάτων ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ. και Ποτάμι.

Στη συνέχεια ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ κ. Ζαμπίρα, καθώς και με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Τόσκα, ώστε να διερευνηθούν οι σοβαρές αυτές καταγγελίες και να μην υπάρχει καμία υπόνοια ως προς την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών.

Την άμεση διερεύνηση των σοβαρών καταγγελιών του ΚΚΕ για συνακροάσεις τηλεφωνικών κέντρων των κομμάτων ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ. κα Ποτάμι ζήτησε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ «ώστε να μην υπάρχει καμία υπόνοια ως προς την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών».

Την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης για παρακολουθήσεις τηλεφώνων και επικοινωνιών που κατήγγειλε το ΚΚΕ ζητεί η Νέα Δημοκρατία.
Χαρακτηρίζει την καταγγελία «πολύ σοβαρή».

Διερεύνηση της υπόθεσης για παρακολουθήσεις τηλεφώνων και επικοινωνιών που κατήγγειλε το ΚΚΕ ζητεί το Ποτάμι, σημειώνοντας σε ανακοίνωσή του ότι «παρακρατικές πρακτικές που θυμίζουν σκοτεινές εποχές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές στην Ελλάδα του 2016».
Σε ανακοίνωσή της η Σεβαστουπόλεως αναφέρει ότι από το ΚΚΕ υπήρξε ενημέρωση στο Ποτάμι για «περίεργες» συνακροάσεις τις τελευταίες μέρες με τα τηλεφωνικά κέντρα του Κομμουνιστικού Κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ, της Ν.Δ. και του Ποταμιού.

«Είναι απόλυτη ανάγκη να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει άμεσες και πειστικές απαντήσεις, σε κάθε περίπτωση» σημειώνει.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Λετε κ. Παφίλη , ο «συναγωνιστής» Αλέξης να πήρε γραμμή και τρόπους απο τις μυστικές υπηρεσίες της Αβάνας στην Κούβα ;
    Άλλο ερώτημα σχετικά με το ταξίδι του πρωθυπουργού μας εκεί και τον δημόσιο θαυμασμό του Ραούλ για το γεγονός της ονομασίας του γιου του Τσίπρα …
    Άραγε ξέρει ο κουβανικός λαός πως για την φοίτηση του μικρού «Ερνέστου » σε αγγλόφωνο νηπιαγωγείο των Β.Π, της Αθήνας οι γονείς του ξοδεύουν οσα το υπουργείο παιδείας της Κουβάς για ολόκληρο ενα σχολείο σε κάποιο χωριό καθε χρόνο ;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.