ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H Αγκυρα «βλέπει» το PKK πίσω από το μακελειό

Παυλόπουλος σε Ερντογάν: Τίποτα δεν πρέπει να χωρίζει Ελλάδα - Τουρκία στον κοινό αγώνα κατά της τρομοκρατίας

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προς τον οποίο εξέφρασε τον αποτροπιασμό και την απερίφραστη καταδίκη του ελληνικού λαού για την απεχθή πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη καθώς και τα θερμά συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των τραγικών θυμάτων, είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος.

Επιπλέον, ο κ. Παυλόπουλος διαβεβαίωσε τον κ. Ερντογάν ότι στον κοινό αγώνα κατά της τρομοκρατίας τίποτα δεν μπορεί και δεν πρέπει να χωρίζει την Ελλάδα και την Τουρκία.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη μάχη της κατά της τρομοκρατίας "μέχρι το τέλος".

Η βομβιστική επίθεση, η οποία σύμφωνα με την κυβέρνηση είναι πιθανότατα έργο του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), είχε ως αποτέλεσμα 38 νεκρούς και 155 τραυματίες, δήλωσε ο Ερντογάν, επιβεβαιώνοντας τον απολογισμό των θυμάτων που είχε δώσει νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει "σχεδόν καμία αμφιβολία" ότι το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) βρίσκεται πίσω από τη διπλή βομβιστική επίθεση. Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την επίσκεψή του στους τραυματίες που νοσηλεύονται, ο Γιλντιρίμ είπε επίσης πως η επίθεση είναι μια ευκαιρία για τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας για πιο εντατική καταδίωξη της ανταρτικής οργάνωσης.
"Είναι ακόμη υπό διερεύνηση, ωστόσο μπορούμε σχεδόν να πούμε ότι δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι αυτό ήταν έργο του PKK", είπε ο Γιλντιρίμ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.